Eksootiline külaline otsib uusi maitseid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andre Luiz do Ouro näitab brasiillaste kodust grillimiskomplekti, mis kujutab endast tervet kohvritäit nuge ja vardaid.
Andre Luiz do Ouro näitab brasiillaste kodust grillimiskomplekti, mis kujutab endast tervet kohvritäit nuge ja vardaid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Karksi valla Kopra talus külas viibiv brasiillane veedab aega sellega, et tutvustab pererahvale oma kodumaa köögi nippe ning püüab siinsetest toiduainetest eksootilisi roogi valmistada.


39-aastane Andre Luiz do Ouro saabus Eestisse juuli algul ning jääb siia septembri lõpuni. Eestisse tuli ta Kopra talu peremehe Rudo Puksi kutsel ning viibibki Kopra talus külalisena.



Eri mandritelt pärit meeste tutvus algas tänavu mais, kui Rudo Puks Brasiilias reisimas käis. Eestlane ning Rio de Janeiro hotellis restorani mänedžerina töötanud do Ouro leidsid kiiresti ühise keele: neid ühendavad kokandushuvi ning soov katsetada kokteilide valmistamist.



«Tulin siia, sest olin oma senisest tegevusest väsinud — olin umbes kolm aastat puhkamata töötanud,» tutvustab Andre Luiz do Ouro oma külaskäigu tagamaad. «Olin just otsustanud hotelliga töölepingu lõpetada, kui kohtasin Rudot. Tema kutsus mind Eestisse puhkama ning mõtlesin, et miks mitte tulla.»



Praegune käik on do Ouro esimene välisreis. Brasiiliasse kavatseb ta naasta septembri lõpul, kui hotellides algab uus hooaeg ning need hakkavad personali värbama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles