Delikatesstoodete müüja pakub hobuselihakonservi

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: FIE Arut Arutjunjan

FIE Arut Arutjunjan müüb oma müügikohtades ja erinevatel laatadel juba paar aastat hobuselihakonservi, mis on nüüd saadaval ka Rimi hüpermarketites.


Rimi turundus- ja kommunikatsioonijuht Evelin Mägioja sõnul müüakse Delikatess hobuselihakonservi hinnaga 43,60 (240 grammi) firma hüpermarketites alates maikuust. Samalt tootjalt saab osta ka hirve-, põdra- ja metssealihakonserve ning -vorste.

Arut Arutjunjani sõnul toodab konserve tema tellimusel Maag lihatööstus ning kui näiteks põdra- ja metssealiha on eestimaine, siis hobuseliha saadakse välismaalt. AS Maag liha- ja konservitööstuse juhataja Peep Rahujoa sõnul pärineb hobuseliha Soomest, kus seda kasutatakse üsna laialdaselt salaamides.

«Kuna Eesti turg on väike ja spetsiifilistele toodetele suurt turgu pole, siis pole me pidanud mõistlikuks ka hobuselihast konserviga turule tulla. Samuti võib tarbijal teatud tõrge tekkida hobuselihast toodete tarbimisel, kuna hobust peab eestlane ikkagi lemmikloomaks,» rääkis Rahuoja põhjustest, miks sellist konservi oma kaubamärgi all ei müüda.

Populaarseim on metssiga

Kõige paremini lähevad Arutjunjani sõnul kaubaks metssealihakonservid, järgmisena põder ja hirv. Hobuselihakonservidega pidavat aga olema nii, et on nii neid, kes keelduvad neid isegi maitsmast, kui ka neid, kes neid pidevalt ostavad. «Me ei müü neid vähe,» märkis Arutjunjan.

Oma tooteid käiakse pakkumas ka laatadel ning seal ostetakse hobuselihakonservi mehe sõnul päris palju, sest seda saab siis koha peal maista. Mõned inimesed on küll Arutjunjani sõnul küsinud, et kuidas nii, et nii ilusast loomast on tehtud konserv, kuid muidu polevat negatiivset vastukaja olnud, sest toode on maitsev ja kvaliteetne.

FIE Arut Arutjunjani toodangut müüakse lisaks Rimile ka Kaubamajas, Stockmannis, Selverites ja mitmes väiksemas kaupluses, kuid igal pool kogu sortimenti ei pakuta. Näiteks Selver Arutjunjani sõnul hobuselihakonservi ei müü. Samas on mitmes linnas olemas oma müügikohad ning suvisel ajal läheb eriti hästi Pärnus.

Loe lisaks: Kauplused pakuvad krokodilli ja kängurut
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles