Tuntud telekoka Rain Käärsti restoranid kõrbevad

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meisterkokk Rain Käärst
Meisterkokk Rain Käärst Foto: PM/SCANPIX

Rain Käärst, kes on võlunud vaatajaid telesaadetes «Parim maitse», «Köögist kööki» ja «Terevisioon», on sunnitud majanduskitsikuses oma restoraniäri koomale tõmbama.


Käärsti firmal Toitlustusüksuste Opereerimise OÜ on üle 1,7 miljoni suurune maksuvõlg, mida pole ajatatud ega vaidlustatud, selgub Maksu- ja Tolliameti maksuvõlglaste leheküljel. Rain Käärsti sõnul on selle firma elupäevad otsakorral: «Firma suhtes oleme algatanud pankrotimenetluse.»

Küsimusele, kas telekokk ja restoraniärimees on firma võlgade katteks sunnitud isiklikku vara müüma, vastab Käärst põiklevalt: «Oleneb, mis allikatest see info pärineb. Antud hetkel ma ei kommenteeriks seda.»

Toitlustusüksuste Opereerimise OÜ opereeris muuhulgas keskmise hinnatasemega restorani Travel Tallinna Balti jaamas. Kuidas Travelil läheb ja mis temast edasi saab, et osanud Rain Käärst öelda, sest restoranil on uus operaator ja Käärsti pankrotistuv firma sellega enam ei tegele.

Vähem kui aasta tagasi avas Käärst Tartus Tasku keskuses pastaroogasid pakkuva restorani Pastaria Pastal, kuid see toidukoht ei näinud isegi oma esimest sünnipäeva, sest suleti külastajate nappuse tõttu tänavu juunis.

«Aga toitlustusega tegeleme praegugi edasi, natuke teises valdkonnas. Tuleb need rasked ajad üle elada ja võimalikult efektiivselt majandada, siis on võimalik ellu jääda. Üks valdkond on catering ja teine kiirtoitlustus. Tallinnas Delta Plazas asuva bistroo tegevusega võib igati rahule jääda,» väljendab Käärst tuleviku suhtes optimismi.

Samuti jätkab Käärst teletööd. Produtsent Siim Kala tootmisfirmast Filmimees kinnitas, et saade «Parim maitse» jätkub ka algaval hooajal ning saadet jääb endiselt juhtima Rain Käärsti ja Arne Schumanni tandem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles