Lugeja retseptisoovitus: maasikasalat mozzarella juustuga

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Tarbija24.ee avaldab lugeja retseptisoovituse. Ootame 19. juulini grillimisega seotud, sh. marinaadide, külmade ja soojade salatite ning muude lisandite retsepte. Samuti ka suviseid joogi- ja magustoiduideid. Parimad saavad restoranide Mekk ja Kaerajaan kinkekaardid!


*1 pott lehtsalatit või rukolat


*1 keskmine punapeet


*1 värske kurk


*1 suurem porgand


*2 keskmist punast sibulat


*4-5 kirsstomatit


*2 virsikut


*200 gr maasikaid


*

mozzarella

juustu


*melissi, soola, pipart, sidrunimahla, oliivõli

Kiirmarinaad peedile ja sibulale:

*8 spl oliivõli
*8 spl veiniäädikat
*1 hakitud küüslauguküüs
*paar tilka Tabasco kastet
*soola, roseepipart

Ribasta punapeet väikesteks ribadeks või riivi jämeda riiviga, viiluta sibul ja pane kaussi. Sega kõik koostisained ja kalla peedi ja sibula peale. Sega aeg-ajalt. (Parima tulemuse saad, kui paned peedi ja sibula marinaadi juba eelminesel päeval).

Salati valmistamine:

Loputa salat/rukola veega üle. Jaota taldrikutele. Lõika virsikud pooleks, eemalda kivid. Viiluta porgandid ja kurgid pikkupidi kooriminoaga õhukesteks viiludeks. Grilli virsikud. Pane porgandi ja kurgi viilud hetkeks grillile, tõsta salatilehtedele.

Lõigu poolikud virsikud väikesteks sektoriteks, jaota koos poolitatud tomatitega taldrikutele. Lisa marineeritud peet, sibul, juust  ja neljaks lõigatud maasikad. Kaunisista melissilehtedega. Kalla salat üle oliivõli, sidrunimahla, soola ja pipra seguga.

Autor: Irene Ränk-Ernis

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles