Vitamiinilisand teeb rämpsust tervisliku toidu?

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Limonaad.
Limonaad. Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjon on teinud ettepaneku, mille järgi võib toiduained, kuhu on lisatud kasulikke vitamiine või mineraale, märgistada kui tervislikku toitu.

Taani tarbijakaitseorganisatsioonid on välja arvutanud, et ettepaneku teoks saades võiks tervislikuks nimetada 90 protsenti turul olevatest toidu- ja joogikaupadest. Ka suhkrust nõretavad hommikusöögihelbed, küpsised ja limonaadid, vahendas

Norra E24

.

Hege Thorkildsen Norra tarbijakaitse nõukogust on oma Taani kolleegide kriitikaga päri.

«Tooted, mis sisaldavad liialt palju suhkurt, soola ja rasva, ei muutu vitamiinilisandist hoolimata tervislikuks ja nii ei tohi neid ka tervisliku toidu sildi all turustada,» ütles ta.

Ka teiste riikide tarbijakaitsed on sama meelt ja teevad koos kampaaniat, et Euroopa Komisjon mõistaks, milliseid tagajärgi antud ettepanek võib kaasa tuua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles