Värske kartul sobib kõigega peale pasta ja riisi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kartulivardad
Kartulivardad Foto: Toidutare.ee
Reval Hotel Centrali peakokk Andres Merman usub, et värske kartul maitseb kõige paremini koos koorega soolvees keedetuna, kõrval suutäis värsket salatit.

Kui vanemaid kartuleid võib soolaga maitsestada ka keetmise ajal, siis värsked kartulid peaks keema panema juba soolvette, sest sool aitab vitamiinidel kartulis paremini säilida, kirjutab Õhtuleht.

Et värske kartuli head maitset mitte tappa, soovitab kokk maitseainetest kasutada vaid soola, kuid soovi korral võib lisada ka näiteks tšillipipart, küüslauku, sidruni- ja laimimahla, oliiviõli või taluvõid.

«Värske kartul sobib kõigega peale pasta ja riisi,» sõnas Merman lisanditest rääkides ja poetas vihjeks, et suvel tasub kokku panna kõik värsked asjad.

Kastmeks sobivad värske kartuli kõrvale koka sõnul eriti hästi kreemjuustud või hapukoor,  kartuliroa peale võib lõigata lõheribasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles