Uus populaarne toit - kaameliburgerid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudi Araabias koguvad populaarsust kaameliburgerid
Saudi Araabias koguvad populaarsust kaameliburgerid Foto: SCANPIX

Saudi Araabias  Ar-Riyadis asuv restoran hakkas pakkuma kaameliliha burgereid ning need on üsna populaarsed.

Juba varem said kohalikud ja turistid gurmeerestoranides maiustada kaamelimaksaga, kuid kaameliburgerid on nüüd uus menusöök, kirjutab China Daily.

«Araablased on sajandeid kaameleid nii veolooma kui ka söögina kasutanud. Kaameliliha valmistatakse mitmel traditsioonilisel moel, kuid meie tahame ajaga kaasas käia ja selle tõttu pakume kaamelilihaga burgereid,» sõnas restoraniomanik Saleh Quwaisi.

Toitumisspetsialistide hinnangul on kaameliliha tervislik, kuna see on väherasvane.

Restoraniomaniku sõnul on ta toidukohta järjekord tekkinud ning selle tõttu tuleb laud varakult broneerida, eriti palju rahvast on nädalavahetustel.

«Jäin sööduga rahule, kuna selles oli väga vähe rasva. See oli kerge ja hea maitsega,» sõnas kaameliburgerit söönud Mohammad Naghi.

Saudi Araabia on tänu naftale väga jõukas riik, kus püütakse hoida tasakaalu tänapäevase ja traditsioonilise elustiili vahel.

Araabiamaades on kaamel läbi sajandite olnud nii transpordivahend, koduloom, söök kui ka sõjamasin. Kaamel mängis tähtsat rolli araablaste vallutustes nii Lähis-Idas kui ka Põhja-Aafrikas.

Araabia keeles on üle 40 erineva sõna ja terminit, millega tähistatakse kaamelit ja kaamelisse puutuvat.

Saudi Araabia pealinnas Ar-Riyadis asuvad suured kaameliturud, seal toimuvad kaamelite võiduajamised ning ka nende loomade iludusvõistlused, mille peaauhinnad ulatuvad tuhandetesse dollaritesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles