Lugeja retseptisoovitus: täidetud forell või haug

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix
Tarbija24.ee avaldab lugeja saadetud retseptisoovituse. Ootame 19. juulini grillimisega seotud, sh. marinaadide, külmade ja soojade salatite ning muude lisandite retsepte. Samuti ka suviseid joogi- ja magustoiduideid. Parimad saavad restoranide Mekk ja Kaerajaan kinkekaardid!

*forell või haug - sõtuvalt sellest, kas armastatakse punast või valget kala


*kodujuust maitserohelisega


*naturaalne Merevaik


*1 tomat


*paprika


*laim


*sool


*

wasabi

-seesami maitseaine

Võta terve kala ja puhasta see ära. Sega kokku 200 g maitserohelisega kodujuustu ja 1 karp naturaalset merevaiku, lisa juurde wasabi-seesami maitseaine (u 3-5 tl), pigista poolest laimist mahl segu sisse.

Lõika väikesteks tükkideks tomat ja paprika ning ka ülejäänud laim. Need tükid sega kodujuustu-merevaigu segule juurde. Maitsesta kala pealt soolaga (1-2tl, soolaga ei tasu liialdada). Nüüd, kui kala on puhastatud ja soolaga maitsestatud, võib selle täita kodujuustu, merevaigu ja tomati-paprika-laimi seguga.

Võta suurem tükk fooliumit ning pane täidetud kala fooliumi sisse. Aseta fooliumi sees olev kala grillile ning lase tal umbes 45 minutit küpseda. Kui soovid pealt pruunistunud kala, võib 45 minuti järel teha fooliumi pealt katki ja lasta kalal veel 10-15 minutit küpsega. Kala kõrvale sobib ideaalselt ananassisalsa. Bon appetit!

Autor: Kristi Nigul

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles