Alguse sai mastaapne moeprojekt KAAMOS

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Lensmendi kleit.
Anu Lensmendi kleit. Foto: Mark Raidpere

Vähem kui kuu aja pärast avaneb esmakordselt võimalus nautida korraga ligi 70 eesti disaineri loomingut ainulaadse kunstilise moeprojekti KAAMOS raames.

Näitus ja raamat

Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumis (Lai tn.17) 27. septembrist kuni 24. novembrini 2013 toimuva näituse jaoks loodavad komplektid on saanud tõuke ideest mõtestada kaamoslikku – salapärast, hämarat ja eht-eestilikku. Osalema on palutud meie moemaailma parimad pojad ja tütred: Tiina Talumees, Eve Hanson, Riina Põldroos, Liisi Eesmaa, Oksana Tandit, Aldo Järvsoo, Kirill Safonov, Ülle Suurhans, Kai Saar jpt.

Loomisel on ka enam kui 200 leheküljeline moealmanahh, mis on mahukaim ülevaade tänapäeva Eesti moeväljast. Raamat koondab kaante vahele ligi 70 hetkel aktiivset moe-, naha- ja ehtedisainerit. Albumi tarvis sündinud fotolavastused annavad unikaalse läbilõike ideedest, mis köidavad Eesti disainereid siin ja praegu.

Kampa on löönud kohaliku moefoto absoluutne paremik: Toomas Volkmann, Mark Raidpere, Herkki Merila, Maiken Staak, Madis Palm, Olga Makina, Kalle Veesaar jpt.

Toeta suurepärast algatust, andes projektile hoogu 17. septembrini Hooandja kaudu! Toetus on mõeldud eelkõige moenäituse põnevate kujundusideede elluviimiseks. Agaramad toetajad saavad endale kingituseks meie parimate disainerite moejoonistuse – lisas nõtked näited Tiina Talumehelt ja Britt Samosonilt.

Vt lisaks: www.facebook.com/kaamosmood, http://www.hooandja.ee/projekt/kaamos

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles