Tänasest saab taotleda vähipüügi lube

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Tänasest alustavad keskkonnaameti regioonibürood vähipüügi lubade saamiseks taotluste vastuvõtmist, püük on sel aastal täielikult keelatud seitsmes maakonnas.


«Nii nagu eelnevatel aastatel, on ka tänavu lubatud vähki püüda ajavahemikul 1. august kuni 31. august. Püüda tohib vaid selliseid vähke, kelle pikkus otsaorgi tipust laka lõpuni on 11 sentimeetrit või üle selle,» rääkis keskkonnaministeeriumi pressiesindaja Brita Merisalu.

Sel aastal on vähipüük täielikult keelatud Hiiu, Ida-Viru, Järva, Lääne, Lääne-Viru, Pärnu ja Rapla maakonnas. Osalised piirangud on Saare maakonnas Põduste jões ja Laugi peakraavis ning Harju maakonnas  Jägala jões ja selle lisajõgedes.

Harrastusliku kalapüügiõiguse tasu üheks ööpäevaks ühe vähipüügivahendiga on 30 krooni, Saare maakonnas on see vastavalt vähinataga püügil 30 ja vähimõrraga püügil 50 krooni.

Kasutada lubatud vähipüügivahendi ööpäevade piirarv ulatub olenevalt maakonnast 100st kuni 500ni. Merisalu sõnul tuleb püügiandmed kindlasti esitada kalastuskaardi andjale viie päeva jooksul peale kaardi kehtivuse lõppu.

Keskkonnaministeeriumi pressiesindaja sõnul peavad vähipüüdjad meeles pidama, et haiguste leviku vältimiseks ei tohi püütud vähke ümber asustada teistesse veekogudesse ega püüda desinfitseerimata püügivahenditega järjest mitmel veekogul.

Desinfitseerimiseks võib püügivahendeid kuivatada otsese päikesekiirguse käes, hoida mitu tundi kuumas saunas, keeta, külmutada või töödelda selleks ettenähtud desinfitseerivate keemiliste ainetega.

Kalastuskaarte vähipüügiks saab taotleda Keskkonnaameti regioonibüroodest. Seda on kõige mugavam teha ID-kaardi abil internetis Kalanduse infosüsteemi kaudu aadressil .

Täpsemat infot vähipüügivahendite ööpäevade piirarvu ja püügiõiguse tasu kohta leiab Keskkonnaministeeriumi kodulehelt ja Riigi Teatajast .

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles