Elutõed, mis 25-aastaselt selged võiksid olla

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Oma 25. sünnipäevaks pole sa enam ammu laps, seega on aeg, et sa lõpuks ka oma lapsepõlvest välja tuleksid.

Huffington Post kirjutab, millised seisukohad võiksid sul oma veerandsaja puhul selged olla.

1.       Facebook pole elu. Tegele reaalse elu ja päris asjadega.

2.       Valmis- ja kiirtoidu igapäevane tarbimine ei ole normaalne. Praeguseks võiksid sa osata, kuidas tervislikku toitu valmistada.

3.       Praeguseks peaksid sa olema õppinud, kuidas alkoholiga piiri pidada. Samuti peaksid sa olema üle sellest staadiumist, kus sa arvad, et sind lahedaks peetakse, kui sa teistest rohkem jood.

4.       Pea meeles, kui oluline on ennast armastada. Ka siis, kui su jalad on liiga lühikesed, tagumik veidi liiga suur või nägu liiga ümmargune. Mis siis, sa oled ikkagi ilus ja peaksid seda meeles pidama.

5.       Armastuse ja tunnete osas sarkastiline olemine on lihtsalt nõme. Lase end lõdvaks ja keskendu kõikidele imelistele asjadele, mis armudes sinuga juhtuvad. Isegi kui su suhe kestma ei jää, on see siiski suurepärane mälestus ja kogemus.

6.       Otsi endiselt seiklusi. Reisi ja avasta maailma. Need kogemused on väärtuslikud ning muudavad sind.

7.       Hinda oma vanemaid. Nad ei ela igavesti ning seega leia aega, et nendega koos olla ning suhelda. Õpi neid tundma kui täiskasvanu ning sa avastad, et neil on sulle endiselt palju õpetada.

8.       Väärtusta sõpru ning lähedasi. Lisaks vanematele on sinu ümber veel tohutul hulgal toredaid inimesi, kellele sa korda lähed. Tee nende jaoks ruumi.

9.       Tegele oma rühiga. Kui sa ei õpi selga sirgena hoidma, on sul vanaduses tõsine terviseprobleem.

10.   Ära muutu kunagi kibestunuks. Jah, elu on su teele igasuguseid katsumusi seadnud, kuid need katsumused jätkuvad kuni sinu elu lõpuni. Võta neist õppust ja saa tugevamaks. Ole kaastundlik ja ära lase juhtunul oma sära võtta.

11.   Ära võrdle end teistega. Sa oled parim iseendana.

12.   Karjäär ei ole kõige tähtsam. Lisaks tööle peaksid sinu ellu mahtuma ka teised inimesed, sina ise, sinu hobid ja soovid.

13.   Jätka oma hobiga. Isegi kui oled selles kehv, isegi kui see ei tule alati ideaalselt välja. See pakub sulle erinevaid kogemusi.

14.   Ela endiselt oma unistuste nimel. Julge võtta kaalutletud riske ja vaeva näha.

15.   Plaanid on head, kuid teadvusta ka seda, et mõnikord on hea, kui elu sind teistele radadele viib.

16.   Ole põhimõttekindel.

17.   Selle asemel, et tunda survet ja frustratsiooni, et sinu suguvõsas on edukad ja palju saavutanud inimesed, ole tänulik, et sul on võimalik neilt palju õppida.

18.   Sa ei ole enam laps. Seega ei kõlba sul enam ka oma hirmudele alla anda. Hirmu tundmine on loomulik, kuid sa pead olema nii tugev, et oma hirmudele vastu astuda.

19.   Kui sa soovid endale väga koera või kassi või mõnda muud looma, oota. Sa ei pruugi selleks vastutuseks veel valmis olla.

20.   Sama on lastega.

21.   Loe rohkem raamatuid. Blogid ja internet on suurepärased, kuid päris raamat ja ajaleht on midagi muud.

22.   Usu, et isegi kui on halvasti, asjad saavad kunagi taas hästi olema.

23.   Veeda aega looduses. Tee aiatöid. Jaluta metsas. Käi ujumas.

24.   Pea meeles, et sa oled võrratu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles