Kolm illusiooni, mida suhet ihkavad inimesed endile loovad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther

Mõned üksikud inimesed soovivad endale meeleheitlikult suhet. Nad usuvad, et kui saabub «õige» inimene, muutub nende elu võluväel ideaalseks. Reaalsus on sellest kujutelmast kaugel.

Suhtes olemine motiveerib mind olema lahkem, andestavam ja parem inimene
Suhe ei muuda seda, kes sa oled. Kui sa ei suuda leida põhjust, miks sa peaksid täna olema parem inimene, ei saabu seda aega võluväel ka siis kui sa suhtes oled, kirjutab Your Tango.

Suhted võivad meid küll oluliselt muuta ning kasvatada, kuid see on sõltub ikkagi sellest, mida me ise valime. Kui sa oled isekas, ebaviisakas, paindumatu ja rahulolematu, ning ime läbi õnnestub sul leida inimene, kes sinuga koos olla tahab, tood sa oma vanad käitumismustrid ka uude suhtesse. Me võime suuta peita oma «tegelikku mina» vaid mõneks ajaks, kuid peagi tuleb su tegelik isiksus välja. Pinguta pigem selle nimel, et sa oleksid juba enne uut suhet saavutanud rahuloleva, õnneliku ja tervisliku elu.

Mina ei käitu kunagi nii!
Üksikud inimesed kipuvad kommenteerima teiste inimeste suhteid ja andma neile hinnanguid. Miks kannatab su sõbranna oma mehe uskumatult nõmedat käitumist? Miks su ülemuse naine käitub nagu näägutav fuuria?

Kui ükskord ise püsisuhteni jõuad, sööd sa nii mõnedki sõnad. Teised inimesed ei tea, mis toimub kahe inimese vahel tegelikult. Sa ei saa teada seda, miks niimoodi käitutakse või mis on need põhjused, miks minema ei minda. Parem on kui keskendud iseenda elule.

Kui ma leian õige inimese, saab terve mu elu korda
Hollywoodi filmid on süüdi selles valeuskumuses, justkui õige suhe ei vajaks tööd. Tegelikult näevad ka kõige õnnelikumad paarid vaeva, et oma suhet toimimas hoida. Armastatud olemine ei tähenda seda, et sulle ei tehta haiget või sa ei saa vihaseks. Värskelt armununa võib mõneks ajaks nii näida, kuid peagi puruneb see illusioon.

Sa ei saa loota ka sellele, et sinu partner muudab sinu suhtumist sinusse. Kui sa ei suuda iseend armastada, ei suuda ka keegi teine pakkuda sulle nii palju tähelepanu ja pidevat kiitust, kui sa oma haavatud egoga vajaksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles