Eestimaist kartulit tuleb veel kuu aega oodata

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kartuleid ei maksa veel kauplusest ega turult otsima minna. Pildil juurikamüüja Viljandi turul.
Eesti kartuleid ei maksa veel kauplusest ega turult otsima minna. Pildil juurikamüüja Viljandi turul. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tavapärase juuli alguse asemel pole tänavu kohalikku varajast kartulit enne kuu keskpaika loota - külm kevad pani taimede arengule piduri peale.

Põuane kevad oli esimene asi, mis kartuli arengut pidurdas. Järgnenud vihmanädalad olid abiks küll, aga nendega kaasnenud jahedus midagi head ei tõotanud, kirjutas Põhjarannik.

Kartulite kasvatamisega tegeleva Vendi aiandustalu peremees Aare Vent ei pidanud seetõttu ka tõenäoliseks, et Eesti kartulit kuskil kauplustes müüa oleks.

«Kui just keegi lausa talveloori all kasvatas, aga need kogused ei saa siis suured olla,» lausus ta.

Varajase kartuli hilinemine Vendi sõnul mugulate hinda ei mõjuta: «Hind sõltub sellest, milline saak tuleb. Pealsete järgi paistab praegu küll korralik tulevat, kui nüüd soojaks jääb... Kui ikka paarikümne mugula ringis all on, jääb kilohind viie-kuue krooni kanti; kui mugulaid vähe on, siis võib kümne kroonini tõusta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles