Lugeja küsib: kas maasikamuffini maitsega rohelises tees on kasulikud toimed säilinud?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Liptoni must tee vanilli ja karamelli maitsega.
Pildil Liptoni must tee vanilli ja karamelli maitsega. Foto: Liptoni kodulehekülg

Tarbija24 lugeja soovib teada, kas maitsestatud pakiteedel – näiteks pakub Lipton uut maasikamuffini maitsega rohelist teed – on säilinud rohelisele teele omased kasulikud toimed?

«On ammu teada, et roheline tee on hea näiteks seedimisele. Kuid kas rohelisel teel ja rohelisel teel on vahet? Roheline tee on sageli mõru ja üldse mitte mu lemmiktee. Toidupoes pakutakse igasugu maitsetega rohelisi teesid (sidruniga, jasmiiniga jne) – nüüd avastasin Liptoni rohelise tee, mis on maasikamuffini maitsega ja ülimaitsev. Kas sellises tees on säilinud ka rohelise tee kasulikud toimed?» küsis naislugeja.

Vastab Liptoni Balti regiooni brändi- ja kommunikatsioonijuht  Ilva Veidemane:

Olen lugeja küsimusega seoses ühendust võtnud meie kvaliteedijuhtidega, et saada maitsestatud rohelise tee tootmise kohta täpsemat informatsiooni. Üldiselt on väga palju rohelise tee sorte, mis erinevad sõltuvalt regioonist, kus tee on kasvatatud (näiteks kas Hiinas, Jaapanis, Sri Lankal vm). Rohelise tee maitse sõltub mitmest tegurist: päritolu piirkonnast (Hiinas on erinevate provintside tee väga erineva maitsega), kogumise ajast (kas korjatakse suvel, talvel jne), sademete kogusest, taimede vanusest, töötlemise tehnoloogiast ja muidugi kasutatud maitseainetest.

Kvaliteetsel maitsestatud rohelisel teel võivad olla kõik need samad omadused, mis on puhtal rohelisel teel. Kvaliteetsete maitseainete lisamine rohelisele teele ei ole ohtlik ega halb – maitsestamine puudutab vaid tee maitseomadusi. Jasmiin, roosi kroonlehed, sidrun ja apelsinikoored, piparmünt jms lisatakse teele, et muuta jooki maitsvamaks ja parandada ka aroomi – nii saab igaüks leida, mis talle kõige paremini sobib. See, et inimestel on väga erinevad maitse-eelistused, on ka peamine põhjus, miks maitsestatud teesid nii palju pakutakse.

Liptoni maasikamuffini maitsega rohelisel teel (Lipton Strawberry Cupcake green tea) on olemas täpselt samad kasulikud toimed nagu puhtal rohelisel teel. Meie väljatöötatud tehnoloogia võimaldab teekottides pakkuda erakordset kombinatsiooni aroomist ja magusast suussulavast maitsest. Maasikamuffini maitse eemaldab teelt mõru maitse, mis muidu mitmeid ostjaid eemale peletab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles