Video: 6-aastane epilepsiat põdev tüdruk saab elada normaalset elu vaid tänu kanepile

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis/Youtube

6-aastane Colorado tüdruk Charlotte Figi on imikust saadik kannatanud Dravet’ sündroomi all, mis on väga raske epilepsiavorm. Charlotte koges nädala jooksul keskmiselt 300 hoogu, mis mõnikord kestsid mitu tundi. Ükski ravi pole teda senini aidanud, kuni arstid pakkusid Charlotte’i vanematele võimalust proovida ravi meditsiinilise kanepiga.

Vaid pärast ühte ravisessiooni vähenes Charlotte’i hoogude arv kolme korrani nädalas, kirjutab Itsy Bitsy Steps. Tema ema Paige kirjutas oma blogis: «Charlotte sööb ja joob iseseisvalt esimest korda üle aastate. Ta magab öö läbi rahulikult. Tema tõsine autistlik käitumine, näiteks enesevigastamine, nutmine, vägivaldsus, magamatus, sotsiaalse suhtlemise ning pilkkontakti puudumine, on jäänud minevikku. Ta selge mõistusega, keskendunud ja tal pole suurenenud tähelepanuvajadust. Ta ratsutab, suusatab, joonistab, tantsib ja matkab. Esimest korda on tal isegi sõbrad. Ta aju paraneb, ta on terve, ta on õnnelik!»

Hetkel võivad seda «Chatlotte’s Web» nime kandvat kanepist valmistatud ravimit tarbida vaid Colorados elavad haiged, sest mujal USA osariikides pole see lubatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles