Edukad naised, kes on pidanud kogema ebaõnnestumisi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
J.K. Rowling
J.K. Rowling Foto: http://www.digitopoly.org/wp-content/uploads/2012/03/j-k-rowling-image.jpeg

Me kadestame edukaid inimesi ja arvame, et neil mingi salajane valem, millega nad tippu on jõudnud ning oma positsiooni hoida osanud. Tegelikult on ka kõige edukad pidanud kunagi kogema äraütlemist ning ebaedu.

Ameerikas naiste seas on töötuid umbes 6,5 protsenti. 2012. aastal vallandati rohkem kui pool miljonit naistöötajat, kirjutab Huffington Post. Seega, isegi kui sinuga peaks juhtuma, et sa oma tööst ilma jääd, ei tähenda see, et sa oleksid erakordne luuser või, et sul poleks enam võimalust edukaks saada.

Loetleme üles mõned tänaseks päevaks väga edukad naised, kes on mingil perioodil oma töökohalt vallandatud.

J.K. Rowling
Väidetavalt vallandati Rowling ühelt oma töökohalt seetõttu, et ta tegeles töö juures liialt palju oma raamatuideedele mõtlemisega.

Anna Wintour
2010. aasta oktoobris rääkis kurikuulus Wintour Teen Vogue’i konverentsil: «Ma töötasin Ameerika Harper’s Bazaarile. Nad vallandasid mu. Ma soovitan teil kõigil lahti lastud saada, see on suurepärane kogemust, millest õppida.»

Kate Walsh
Sarjadest «Erapraksis» ning «Grey anatoomia» tuntud staar polnud noorena sugugi nii edukas kui praegu. Pärast kooli töötas ta Burger Kingi kiirtoiduketis, kust ta vallandati, sest Walshi sõnul ta lihtsalt ei meeldinud oma ülemusele.

Oprah Winfrey
Praegune kroonimata telekuninganna vallandati Baltimore’i WJZ-TV uudistereporteri töökohalt. «Mind eemaldati õhtustest kella kuuestest uudistest täpselt 1. aprillil 1977. aastal. Ülemus helistas mulle, ma ülakorrusele ja ma arvasin, et ta teeb mulle aprillinalja. Ta ütles mulle, et neil on minu jaoks suuremad plaanid ja nad panevad mu hommikuprogrammi,» rääkis Winfrey.

Kerry Washington
Seriaaliga «Scandal» kuulsaks saanud näitlejanna osales varem ka mitmes seriaalis, kuid mõne aja pärast pandi samale tegelaskujule teine näitleja.

Felicity Huffman
Eelkõige «Meeleheitel koduperenaistest» tuntud, kuid ka «Transameerika» eest palju kiitust saanud näitlejanna vallandati 1993. aastal sarjast «Thunder Alley». Pärast seda on ta võitnud mitmeid auhindu ning talle on pühendatud ka oma täht Hollywood Walk Of Fame’il.

Monica Potter
Praegu sarjas «Parenthood» mängiv näitleja vallandati sarjast «The Young And The Restless». «Mind vallandati, sest ma olin kohutav,» on Potter öelnud.

Sallie Krawcheck
Keda on nimetatud ka Wall Streeti kõige mõjukamaks naiseks, vallandati 2011. aastal Ameerika pangast. «Ma olen tänulik, et mind vallandati. Kui paljud inimesed saavad oma vallandamise järgselt The Wall Street Journali esiküljele?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles