Video: 95-aastane mees kirjutas armastuslaulu oma lahkunud abikaasale

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lorraine ja Fred Stobaugh.
Lorraine ja Fred Stobaugh. Foto: Kuvatõmmis videost

95-aastane mees kirjutas liigutava laulu oma hiljuti lahkunud naisele Lorraine’ile, kellega ta 75 aastat abielus oli. Mehe loost liigutatuna otsustas muusikastuudio tema sõnadest päris laulu teha.

Ameerikas asuv Green Shoe Studio korraldas veebikonkursi nendele muusikutele, kes ise oma lugusid kirjutavad ja ette kannavad. Kuigi konkursi eeskiri nägi ette, et osalemiseks peab üles laadima video, kus lugu ette kantakse, sai stuudio ühel päeval kirja, millega esitati oma töö konkursil osalemiseks.

Kirja saatjaks oli 95-aastane Fred Stobaugh, kes pole muusik ega poeet. «Ühel õhtul, umbes kuus nädalat pärast mu naise surma, istusin ma üksi ja lihtsalt ümisesin kui see äkki mulle pähe lõi,» kirjeldab Stobaugh. Ja nii sündiski laul «Sweet Lorraine», naisest, kellega Fred oli 75 aastat abielus olnud.

Jacob Colgan, kes on konkursi korraldaja, ütles, et ta oli saadud kirjast ja laulusõnadest nii liigutatud, et ilma Frediga kohtumata otsustas ta selle lauluga midagi teha. Mõne aja pärast võttis ta ühendust Frediga ning ütles talle, et tahab tema laulu salvestada. Kui Fred kuulis, et tema käest selle eest raha ei võeta, hakkas ta nutma ning andis laulu salvestamiseks nõusoleku.

Jacob ütles, et ta tundis seda laulu tehes pinget, mille sarnast ta eales tundnud pole ning kartis väga, kas Fred lauluga rahule jääb. Kui Fred laulu esimest korda kuulis, hakkas ta nutma. «See laul aitab mind tõesti. Mul tundub nagu ta oleks jälle minuga. Ma tean, et ta vaatab sealt ülalt alla, naeratab ja talle meeldib see lugu,» usub Fred. «Meil oli suurepärane elu. Kui ma saaks seda uuesti elada, ma teeksin seda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles