Seks päevade ajal

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Hoolimata sellest, et seks võib menstruatsiooni ajal olla veelgi nauditavam kui tavaliselt, tunnevad paljud naised selle suhtes siiski päris suurt ebakindlust. Esmakohtamistel ja värskes suhtes on seks päevade ajal tavaliselt tabuteema, kuid suhte arenedes tuleb see tavaliselt mingil momendil arutlusele.

Et aastatuhandeid on õpetatud naisi end oma menstruatsiooni pärast häbi tundma, on naiste ebakindlus nende suhtes visa kaduma, kirjutab The Frisky. Kuigi naised eeldavad sageli, et meeste jaoks on seks päevade ajal ebameeldiv, leidub palju neid mehi, kellel selle vastu midagi pole või kes sellest isegi keskmisest enam erutuvad.  

Kuidas menstruatsiooni ajal seksi nautida ja mõningatest ebamugavustest üle saada?

1.       Arvestades seda kui kallis on korralik voodipesu ning kui raske on vereplekke pesult välja saada, ei tasu ka imestada, miks seks menstruatsiooni ajal mõnele naisele kuigi ahvatlev ei tundu. Kindlasti leidub sul mõni froteerätik, millest sul kahju ei ole. Laota see enne seksi endale tagumiku alla, et voodipesu plekkide eest kaitsta. Või kasuta võimalust ja seksige duši all.

2.       Paljud naised kannatavad päevade ajal valude, akne, meeleolukõikumiste ja mitmete muude vaevuste all ning siis näib seks viimase asjana, mida teha tahaksid. Kuid seks aitab tegelikult valu ja halba enesetunnet leevendada. Kindlasti tasub ka mehel arvestada sellega, et sul võib erutumine tavalisest kauem aega võtta, ning seega võiksite eelmängule rohkem tähelepanu pöörata.

3.       Kui sa enda hügieeni eest hoolt kannad, regulaarselt end pesed ja tampoone või sidemeid vahetad, ei tohiks sa ka muretseda selle pärast, et sa «rõve» oleksid. Nagu enne öeldud, on naistesse süvendatud uskumine, et menstruatsioonis on midagi vastikut, ebameeldivat ja räpast. Tegelikult on see lihtsalt üks asi, mida meie keha teeb ja see ei muuda meid kuidagi vastikumaks.
Järele mõeldes on ka seks väga vastik asi. Kas higist keha üksteise vastas, vahetamas oma ihuvedelikke… Seega, kui sul muidu seksi vastu midagi pole, pole ka põhjust, miks seks päevade ajal sulle tavalisest rõvedamana tunduma peaks.

4.       Pea meeles, et ka päevade ajal tuleks kasutada täiendavaid kaitsevahendeid. Hoolimata sellest, et rasestumise võimalus on päevade ajal väiksem, ei ole see täielikult välistatud. Samuti ei ole sa päevade ajal kuidagi suguhaiguste eest kaitstud.

5.       Võib juhtuda, et  mingil põhjusel pole teil võimalik pärast seksi duši alla minna, seega oleks igaks juhuks tark hoida valmis mõned abivahendid. Hangi niisked salvrätikud, et saaksite end kiirelt puhastada ning sea voodi kõrvale ka tampoon või hügieeniside.

6.       Rääkige partneriga sellest, kuidas te mõlemad seksi päevade ajal suhtute. Selle asemel, et tunda piinlikust, teemat vältida või vabandada selle pärast, et sa ei saa päevade tõttu temaga seksida, ole konkreetne ja ütle talle, et sul pole ka sel perioodil seksimise vastu midagi, kui see temale ebameeldivust ei põhjusta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles