Mida sa oma mehega suheldes tähele peaksid panema

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Me teame oma elukaaslase kohta seda, mis on ta lemmiktoit, millist muusikat ta vihkab ja, et ta paremal kannikal on sünnimärk. Kuid kahjuks jääb meil enamasti märkamata see, mis on tema jaoks palju olulisem.

Millal vajab ta aega endale
Enamik naisi alustab jutuvada möödunud päevast ja vahepeal tekkinud probleemidest kohe, kui mees uksest sisse astub, kirjutab Woman’s Day. Ka temal on olnud intensiivne päev ning enne, kui ta on võimeline süvenema teistesse asjadesse, tahaks ta momenti rahu, et ümber häälestuda. Kui sa oled valmis ootama, saad sa temalt suurema tähelepanu.

Millal ta sind kuulab
Meestel on komme vestluskaaslase juttu kuulates ümbritsevat vaadata, kuid naised arvavad, et mees teda sel ajal ei kuula. Selle asemel, et mehe peale vihastada, küsi temalt rahulikult, kas ta ikka paneb su juttu tähele. Kui sa teda tähelepanu puuduses süüdistad, mil ta tegelikult iga su sõna tähelepanelikult kuulanud on, on see tema jaoks ülimalt solvav.

Kuidas tülitseda
Uuringud näitavad, et paarid, kes tülide käigus üksteise peale karjuvad, lähevad palju suurema tõenäosusega lahku. Kuid samuti näitavad uuringud, et raskem on kokku jääda ka neil paaridel, kelle arusaamad konfliktide lahendamisest on täiesti erinevad. Näiteks kui üks soovib asju selgeks rääkida ning teine seda ignoreerib. Seega, kui kerkib esile mingi konflikt, mõtle kõigepealt läbi, kuidas sina seda probleemi lahendaksid ning seejärel mõtle, kuidas tema tavaliselt konfliktide korral asjadele läheneb. Kui sa arvestad teie mõlema suhtumisega, aitab see teil konstruktiivsemalt tülitseda.

Millal tülitseda
Mõnikord ei vii tüli teid kuskile, ükskõik kui mõistlikult te seda ka lahendada ei ürita. Sellistel juhtudel tuleks läbi mõelda, kui suur on selle teema tähtsus. Kas see muudab ka tegelikult midagi? Igapäevaste pisiasjade pärast pole mõtet oma tuju rikkuda. Kui siiski leiate, et teema on oluline ja vajab arutamist, mõelge, kas see on õige aeg selle vaidluse pidamiseks. Kui kumbki teist on väsinud, näljane või mingil muul moel häiritud, pole õige aeg teema arutamiseks.

Millised teemad teda ärritavad
Mõne teemaga on lihtsalt nii, et alati kui sa selle jutuks võtad, viib asi suure tülini. Ka siin on oluline läbi mõelda, kas tegemist on olulise asjaga. See, et sulle ei maitse ta ema toit, on ilmselgelt ebaoluline ja sa saad rahulikult edasi elada ka sellest rääkimata. Kuid mõningatest teemadest hoiduda ei saa. Leia võimalik õige aeg ja koht neist asjadest rääkimiseks ning mõtle ka sellele, mida tema selles situatsioonis tunneb. Selgita talle, et sinu eesmärk pole teda ärritada, vaid selle teema lahendamata jätmine muudab sind õnnetuks.

Kuidas oma meest toetada
Naise arusaam sellest, millist tuge mees vajab, ei pruugi olla alati seotud reaalsusega. Kindlasti on oluline mehe käest küsida, mil moel sa teda aidata ning toetada saad, kuid teisipidi arvesta ka sellega, et mehe jaoks on eelkõige oluline see, et sa tema oskusi, panust ning pingutusi hindad ja temasse usud.

Kuidas tema vanemaks olemisse suhtub
Naised kipuvad automaatselt juhtima laste kasvatamist ning kritiseerivad ja kamandavad automaatselt seda, kuidas mees lastega käituma peaks. Ära unusta, et tegelikult on ka temal omad põhimõtted ning nägemused ja te peaksite üheskoos leidma kuldse kesktee, mis teile mõlemale sobib. Kuigi mingi asi ei pruugi mõnikord vastata sinu ideaalile või arusaamale, hoia end tagasi igal korral juhtimist üle võtmast. Nii võib ühel päeval juhtuda, et ta enam ei vaevugi üritama.

Millised on tema salajased sihid
Igapäevaelu detailidesse on nii ülimalt lihtne mattuda, et suuremad unistused jäävad ainult enda pea sisse. Samas on saladuste ja unistuste jagamine üks ülimalt võimas viis, kuidas jagada omavahelist intiimsust ja suurendada lähedust. Julgusta teda valjuhäälselt unistama ning kuula seda, mida tal öelda on. Koos saate liikuda selles suunas, et aidata teineteisel neid soove täita.

Sa ei saa temast kõike teada
Ära eales ole nii mugav, eeldamaks, et sa tead, mida su partner tahab, mõtleb või arvab. Küsi alati üle. Jäta endale meelde, et ka aastakümnete pärast on ikka veel asju, mida te teineteise kohta ei tea ning pidevalt oma kaaslast tundma õppides saab teie suhe pidevalt uut energiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles