Marianne Mikko püüab oma abikaasaga koos olla nii palju kui võimalik

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Marianne Mikko abikaasaga.
Riigikogu liige Marianne Mikko abikaasaga. Foto: Jelena Rudi

Poliitik Marianne Mikko on Rootsi teadlase Peter Andreksoniga koos olnud pisut üle kahe aasta, ühe sellest abielus. Kuna töö tõttu peavad nad sageli eraldi olema, on neil tekkinud harjumus iga päev teineteisega vestelda, kirjutab Naisteleht.

Mariannel ja Peteril on oma teooria, et neil pole mitte kaks kodu, vaid lihtsalt üks kodu, mis paikneb nii Tallinnas kui Göteborgis. Tööasju korraldades püüavad nad planeerida nii, et saaksid võimalikult palju koos olla. «Ma vahel mõtlen, et kumb siis on toredam või olulisem – kas see, et inimesed elavad aastakümneid teineteise kõrval, ilma et nad tegelikult teineteise kõrval oleksid, või see, et kui oled koos, siis sa oledki sõna otseses mõttes täiesti koos, hoiad käest kinni,» arutleb Marianne. «Kumb näitab rohkem seda lähedust, kas harjumuse jõud või see päris tunne?»

Marianne sõnul on küll kaks aastat üsna lühike aeg, aga kui ta vaatab Peterile otsa, võivad nad nagu vanad abielupaarid teineteise lauseid lõpetada. «See on päris harukordne,» märgib ta. «Kui sa tahad tunnetuslikult olla oma mehe või naisega samal lainel, siis sa oled ka. Kui sa ei taha, siis sa ei ole.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles