Mida mehed naist nähes kõige esimesena märkavad?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Arvad, et mees piilub esimese asjana sinu kumerusi või sääri? Eksid. Esiteks märkab ta su silmi ja naeratust.

Vähemalt nii väidab portaal The Frisky, kes ühe värske uurimuse tulemusi vahendab. 70 protsenti meestest keskendub naisega tutvudes esimese asjana tema silmadele, seejärel naeratusele ja kolmandana viskab härra pilgu peale naise rindadele.

Esmakohtumisel hakkavad mehele silma ka naise juuksed, kehakaal ja rõivad. 28 protsenti meestest kasutab võimalust, et vaadata ka naise jalgu.

Naiste puhul ei olnud uuringu tulemused oluliselt erinevad – seitse naist kümnest märkab samuti esimese asjana mehe silmi. Naistele on peale mehe naeratuse olulised ka tema pikkus ja juuksed, kuid mehe kehakaal või jalad jäävad märkamatuks. Vähemalt esmakohtumisel on see nii.

Teatavasti köidab naist enesekindel mees ja silmside on lihtne viis, kuidas selgeks teha, et mees on huvitatud ja tal jagub ka südikust naisele läheneda. Ebalev ja kohmakas katse silma vaadata võib naisele vale mulje jätta ja teeb lähenemiskatse mehele raskemaks.

Naine seevastu on flirtides tagasihoidlikum ja selle asemel, et mehele pikalt silma vaadata, teeb ta seda järjepidevalt vilksamisi 40-60 sekundi jooksul. Pärast seda võib mees järeldada, et naine on temast huvitatud. Kui ta hiljem mehele enam otsa ei vaata, võib olla, et ta pole selleks piisavalt enesekindel või ta pole vallaline.

Nimetatud uuringu tellinud silmatilkade tootja Murine esindaja sõnul pole see imekspandav, et just silmad meid vastassugupoole tõmbavad, sest silmadest võib nii mõndagi välja lugeda. Seni, kuni uue tuttavaga pole veel võimalik vestlusesse astuda, on välimus ainsaks allikaks, mille põhjal teise kohta järeldusi teha. Lihtne naeratus ja sõbralik silmavaade annab märku, et oled huvitatud edasisest suhtlemisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles