Jumestuskunstnik õpetab: silmameigi iseärasused ja korrektne meigipõhi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meigikunstnik Aune Aasoja.
Meigikunstnik Aune Aasoja. Foto: Erakogu

Mida teha tumedate ja paistes silmaalustega, kuidas meikida raskeid ülalauge ja mida teha, et silmameik pikalt püsiks? Nendele ja teistele Iluguru küsimustele vastab meigikunstnik Aune Aasoja.

Kuidas meikida nn aukus silmaaluseid, millelt ei puudu ka sinakas varjund?

Aukus silmaaluste peitmiseks sobivad kõige paremini valgustpeegeldavad peitjad või neutraliseerijad. Silmaaluste peitmise puhul on äärmiselt oluline õige tooni valik. Neutraliseerimiseks ja katmiseks sobivad kollakamad, roosakamad, oranžikamad ja virsikukarva peitekreemid, mis on näonahaga identsed või pisut heledamad kui ülejäänud nahatoon.

Juhul, kui silmaalused on väga tumedad ja pigmentiseerunud, ei soovitaks silmaaluste peitmiseks kasutada valgustpeegeldavaid tooteid. Sel puhul tasub kasutada neutraliseerijaid, et tume nahapigment ei muutuks roheliseks ega halliks.

Aukus ja sügavate silmade meikimisel ei tohi peitmata unustada silma sisenurka ja ülalaugu. Aukus silmade meikimisel tasub kasutada pigem heledaid kui liiga tumedaid lauvärve, aga peenike lainerijoon ja kergelt värvitud ripsmed mõjuvad sellise silma puhul kaunilt.

Mida teha turses silmaaluste puhul?

Turses silmaaluste peitmiseks sobib väga hästi sama jumestuskreem, mida kantakse üle kogu näo. Turse põhja ehk sinna, kuhu tekib vari, tuleb kanda valgustpeegeldavat toodet või heledamat jumestuskreemi, mis tuleb korralikult hajutada ja ülejäänud nahatooniga ühtlustada.

Turse peale ei kanta kunagi valgustpeegeldavat toodet või nahast heledamat tooni, kuna hele toob paistetuse veel rohkem esile. Silmade ümber toimetades käsitle nahka väga õrnalt ja kanna tooted peale vajutades ja tupsutades.

Nahk silmade ümbruses on väga õhuke ja seda ei maksa liigselt nühkides ja venitades traumeerida. Turses silmaalustele võib teha eelnevalt enne meikima asumist jahutavat kompressi. Samuti tasub kliendil üle vaadata silmakreem, mida ta kasutab, sest vahel tekitab turseid ebasobiva toote kasutamine, aga ka allergia. Kriitilise pilguga maksaks üle käia ka oma menüü, sest mõni ebasobiv toiduaine võib samuti turseid põhjustada.

Mida teha, kui ülalaug on liiga raske?

Raske ülalau meikimiseks sobivad kõige paremini tumedamad hallikad, sinakad ja oliivikarva matid toonid. Vältida tuleks heledaid läikivaid toone, kuna sellised toonid toovad paistetuse rohkem esile. Lainer ja ripsmetušš peavad olema veekindlad.

Mida teha, kui silmad on punased ja väsinud? Kuidas saab neid meigi abil elustada?

Punaseid ja väsinud silmi saab värskemaks muuta apteegis müüdavate silmatilkade abil. Väsinud silmade puhul ei tasu silmi väga tugevalt meikida, kuna tugev silmameik võib silmi veel rohkem väsitada. Samuti tuleb vältida pruune toone.

Miks mõnikord silmameik laugudel ei püsi?

Vahel ei püsi lauvärv laugudel, kuna silmalaud ei ole meigiks korralikult ettevalmistatud. Silmameigi saab püsivaks muuta, kui kanda laugudele eelnevalt silmameigi aluskreemi või peitepulka ja seejärel puuderdada laud kergelt. Enne, kui kannad laule lauvärvi, veendu, et peitekreem ei ole selleks ajaks juba kortsukestesse imbunud.

Kuidas saab meigi abil silmade kuju muuta?

Silmi saab meigiga muuta suuremaks, säravamaks, sügavamaks ja üksteisele lähemal või kaugemal asetsevateks. Juba ainult kulmude korrigeerimisega on võimalik näiteks silmi üksteisest lähemal või kaugemal asetsevateks muuta. Ainult silmade välisnurki rõhutades on võimalik silmi üksteisest kaugemal asetsevateks muuta.

Mida peab arvestama, kui valida tooteid ideaalse meigipõhja jaoks?

Jumestuskreemi valikul tuleb arvestada nahatüübi ja värvitooniga. Kõigepealt tuleb selgitada, kas tegu on rasuse, kuiva, normaalse või seganahaga. Ära kasuta kunagi kuiva naha puhul rasusele nahale mõeldud jumestuskreemi või rasuse naha puhul valgustpeegeldavat jumestuskreemi. Seejärel tuleb valida õiget tooni jumestuskreem. Tee kindlaks, kas su naha alatoon on kollakas, beežikas, roosakas või oliivikarva. Proovi jumestuskreemi tooni kindlasti lõuajoonel, sest üleminek näo ja kaela vahel ei tohi jääda nähtav. Valgustpeegeldava peitjaga saab peita näos kõik tumedad varjud ja modelleerimise abil saab muuta näokuju ja lisada näole jumet.

Mida ja kuidas on võimalik näos jumestuskreemi ja muude modelleerimisvahendite abil muuta?

Modelleerimise abil on võimalik muuta nägu ruumilisemaks ja korrigeerida näokuju. Saame muuta laupa kitsamaks või madalamaks, esile tuua põsesarnu, vähendada lõualotti või muuta nina kitsamaks. Näo modelleerimisel tuleb silmas pidada seda, et kõik mida tahame esile tuua, tuleb heledaks teha, ja kõik, mida soovime varjata, toonitame tumedaks. Näo modelleerimiseks sobib naha toonist pisut tumedam jumestuskreem, puuder või matt päikesepuuder.

Lähtu meigi tegemisel alati näo anatoomiast ja alusta varjuvärvi lisamist, et saada alusvärvist tumedamat varju. Hajuta tumeda varju piirid hästi pehmeks. Rõhutamiseks ja esiletoomiseks sobib naha toonist pisut heledam jumestuskreem, kollaka pigmendiga peitja või valgustpeegeldav pulk. Näo modelleerimisel on väga oluline hajutamine, et kõik toonid oleksid üksteisesse sulandunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles