Naised eelistavad raseduse vältimiseks kondoomi asemel katkestatud suguakti

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Uue uuringu kohaselt kasutab üks naine kolmest rasestumisvastase vahendina väljatõmbamismeetodit, mis tähendab, et mees peab oma peenise naise tupest välja tõmbama enne seemnepurset.

Kui peenis tõmmatakse enne seemnepurset naise seest välja, minimaliseeritakse seeläbi naise rasestumisvõimalused. Kuigi see pole kõige parem moodus rasestumise vältimiseks, on see suhteliselt levinud ning paljud eksperdid on öelnud, et see meetod on pea sama tõhus kui kondoomid, kirjutab The Frisky.

Teadlased leidsid, et 31 protsenti uuringus osalenud naistest vanuses 15-24 on kasutanud katkestatud suguühte meetodit vähemalt ühe korra. Umbes 21 protsenti seda meetodit eelistavatest naistest on jäänud rasedaks võrreldes vaid 13 protsendi nende naistega, kes kasutavad teistsuguseid kaitsevahendeid.

Kuigi sel viisil on küll rasestumisvõimalus väiksem, ei kaitse see siiski suguhaiguste eest. Samuti võib jääda kahtlus, et äkki mees ei tõmmanud täpselt õigel ajal oma peenist välja.

Uuringus osales 2200 ameeriklannat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles