Rahakad inimesed mõtlevad isemoodi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Miks õnnestub mõnel inimesel rahaliselt väga heas seisus olla ning teine, kes võib-olla oluliselt rohkem vaeva näeb, ei tule kuidagi toime? Põhjus on tihti selles, et need inimesed suhtuvad rahasse väga erinevalt.

Viis põhilist rikka inimese hoiakut raha suhtes pani kirja Genius Beauty.

Rikas teab, kui palju raha ta vajab
Rahakad inimesed teavad täpselt, kui palju raha on vaja, et oma vajadused täita. Seega on tal eesmärk, mille nimel töötada. Inimesed, kes ei ole enda jaoks selgeks mõelnud, palju nad vajavad, ei suuda neid summasid ka teenida.

Ei idealiseeri raha
Rikaste jaoks on raha vaid vahend, mille abil eesmärke saavutada ja võimu hankida. Ta teab, millele oma raha kulutada ja mõistab, et see on vaid käibevahend, mitte ei pea raha ennast eraldiseisvaks väärtuseks.

Väärtustab oma tööd
Pole haruldane, et ühes firmas ja sarnasel ametil töötavad inimesed saavad täiesti erinevat palka. Vahe on selles, et üks neist on nõus selle raha eest töötama, et tööd hoida, kuid teine teab, mis on tema väärtus ja ei karda suuremat tasu küsida.

Jälgib kulusid ja tulusid
Väga lihtne on kaotada kontroll selle üle, palju sul millelegi kulub. Võta aega, et kontrollida seda, kui palju sul näiteks toidu või riiete peale kulunud on. Nii tead järgmine kord, mille arvelt veidi tagasi tõmmata.

Hindab ka teiste tööd
Sellised inimesed ei torma igal palgapäeval poodi, et osta endale igasuguseid ihaldusväärseid asju. Nad hoiavad raha juhtudeks, mil nad sooviksid rohkem panustada. Pigem panustavad nad rohkem teistesse inimestesse ning on nõus maksma rohkem ka hea teenuse eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles