Vastused kõige piinlikumatele karvaeemaldusega seonduvatele küsimustele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoir/ScanPix

Suvi hakkab läbi saama, aga karvaeemaldus on selline teema, mida ei tasuks ka jahedamate ilmadega unustada.

YourTango eksperdid istusid kohvitassi taga koos karvaeemalduseksperdi Normajean Fuscoga, et saada vastuseid naiste kõige põletavamatele karvaeemaldusega seonduvatele küsimustele.

Mida teha sissekasvanud karvadega?

Sissekasvanud karvadega tuleks õrnalt ümber käia. Ürita sissekasvanud karvade piirkonda hoida alati puhta ja niiskena. Pese seda kohta nailonist puudrikäsnaga, sest see on pehme ja õrn.

Kuidas otsustada, kas karvaeemaldus on minu jaoks ohutu või mitte?

See oleneb sellest, millisest kohast tahad karvu eemaldada ja kas kasutad kodus mingeid tooteid, mis võivad seda piirkonda kuidagi ärritada. Kui su arst pole sul soovitanud näiteks epilatsiooni proovida teatud operatsiooni tõttu või kui sa võtad mõnd suukaudset ravimit, mis võib nahka õrnemaks muuta, siis pole karvaeemaldus tõenäoliselt sinu jaoks hetkel parim valik.

Kas karvad kasvavad pärast karvaeemaldust tagasi tugevamatena?

Kui raseerid või kasutad karvu lahustavat kreemi, siis võib juhtuda küll, et aja jooksul tunduvad karvad olevat tugevamad ja ka tumedamad.

Miks tekivad tüükad pärast raseerimist?

Pärast raseerimist tekivad tüükad, sest karvanääpsude külge kinnituvad näärmed on ärritatud. Kui nahaärritus suureneb, võib juhtuda, et nääpsu ava blokeeritakse ja selle tulemusel tekivad sissekasvanud karvad.

Kuidas valmistuda bikiinipiirkonnast karvade eemaldamiseks?

Ära koori oma nahka liigselt - sa ei taha rikkuda naha loomulikku pH-taset ega nahka kuidagi ärritada. Samal põhjusel ära kasuta ka kreeme ega kehaniisutajaid. Veendu, et karvad oleksid protseduuri jaoks piisavalt pikad (parima tulemuse jaoks võiks karva pikkus olla vähemalt 0,3-0,6 sentimeetrit). Lihtsalt pese end dušigeeli või šampooniga puhtaks.

Kas kõik karvaeemaldusprotseduurid on ohutud?

Kõige rohkem probleeme tekitavad need protseduurid, mida tehakse vahaga või mille jaoks on tarvis kõrgeid temperatuure. Kuuma vaha ei tohi kasutada õrnas piirkonnas ega kanda seda nahale mitu korda järjest. Ma ei soovita ka neid koduseid protseduure, mille tarvis kasutatakse elektrilisi vahendeid või kemikaale. Need võivad tekitada nahapõletust ja teatud kehaosadelt karvade eemaldamine võib kodustes tingimustes üsna keeruline olla. Lisaks võivad ka mõned ravimid või nahahooldustooted mõjutada karvaeemaldust.

Kas enne karvaeemaldusprotseduuri on mõistlik käia solaariumis või lasta teha spreipäevitust?

Kõigepealt peaks käima karvaeemalduses ja siis mõtlema päevituse peale. Enne protseduuri pole kindlasti soovitatav solaariumis ega spreipäevituses käia. Päevitades võivad karvad muutuda liialt kuivaks või ummistunuks ja siis pole tulemus üldse nii sile kui võiks olla. Pärast vahatamist või teatud depilleerimisprotseduure tuleks oodata 36-72 tundi enne, kui minna päevitama, sest kunagi ei tea, kuidas karvaeemaldus nahale mõjus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles