Köögis tehti trühvleid

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanalinnas privaatrestoranis Köök said maiasmokad Nami-Nami looja Pille Petersoo juhendamisel trühvleid veeretada.
Vanalinnas privaatrestoranis Köök said maiasmokad Nami-Nami looja Pille Petersoo juhendamisel trühvleid veeretada. Foto: Pille Petersoo

Vanalinnas privaatrestoranis Köök toimus ühele toredale seltskonnale mõeldud koolitus. Põhiprogrammi raames õpiti Köögi peakoka Tim Bramichi juhendamisel risoto valmistamist, pardifilee küpsetamist jm vajalikku, maiasmokad said aga Nami-Nami looja Pille Petersoo juhendamisel trühvleid veeretada.

Valida oli kuue šokolaadikreemi vahel: tume šokolaad kas siis Gruusia brändi, värske mündi, kitsejuustu, sinihallitusjuustu ja portveini või maapähklivõi ja toorjuustuga, võis siis hoopis valge šokolaad kardemoni meresoolahelvestega.

Kuna šokolaadikreemid peavad enne tahenema, siis need olid varem valmis tehtud ning nii said õpitoas osalejad kohe trühvleid veeretama hakata. «Valmisveeretatud trühvlid kastsime «tempereeritud» šokolaadi sisse ja selleks kulus palju head šokolaadi,» rääkis Pille.

Kui kodus trühvleid valmistada, siis võib need aga tema sõnul ka niisama sulatatud šokolaadi sisse kasta, kuid siis tuleb neid külmkapis hoida, et trühvlid kenasti tahked püsiksid. «Tempereerimine aitab šokolaadil kiiremini taheneda ning ka toatemperatuuril hoitud trühvlid ei määri sõrmi, kui need kätte võtta,» selgitas Pille. Õpitoas räägiti ka erinevatest šokolaadi tempereerimise viisidest koduköögis.  Valmis trühvlite kaunistamiseks oli varutud ohtralt kakaopulbrit, pärlsuhkrut, tšilliniite, kuivatatud roosiõielehti, kookoslaaste, suhkrustatud ingverit, röstitud purustatud kakaoube, purustatud pähkleid ja mandleid ning Taarapõllu marjakrõpse.

Pille lubab koolitamisega sügisel jätkata, kokanduskursuseid on ta läbi viinud ka Nõmmel asuvas Toiduakadeemias. Väiksemale seltskonnale korraldab aga Köök erinevad mõnusaid ja harvivaid kokanduslikke koosviibimisi, lisainfot saab nende koduleheküljelt.

Retsept: Šokolaadi-kitsejuustutrühvlid

150 g pehmet kitsejuustu
150 g tumedat šokolaadi
1-2 sl mett
 
Sulata šokolaad ettevaatlikult mikroahjus või vesivanni kohal. Sega juurde toasoe kitsejuust ja mesi. Lase külmkapis tunnike-kaks taheneda. Veereta juustu-šokolaadisegust väikesed pallikesed ja veereta neid kakaopulbris, tuhksuhkrus või jahvatatud mandlites. Kui soovid, võid trühvlid esmalt sulašokolaadi sisse kasta ja siis kaunistada. Hoia serveerimiseni jahedas.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles