Ruthie Belle - eestlannast iluteeninduse superstaar Londonis

, Iluguru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruthie Belle.
Ruthie Belle. Foto: Iluguru

Selle loo peakangelane on eesti tüdruk Ruth, keda tänaseks tuntakse juba rohkem Ruthie Belle nime all. Ei, tegemist ei ole popartistiga, kes usub, et just tema särav täht on veel maailma muusikataevast puudu, vaid ripsmetehnikuga, kes on üks hinnatumaid volüümiripsmetehnikuid UK-s, kirjutab Iluguru.

Mõned pikad aastad tagasi õppis Ruth Rätsep ülikoolis avalikku haldust ja oli väga agar ning aktiivne tudengineiu, kuni ta saadeti praktikale välisministeeriumisse. Kahjuks või tegelikult siiski õnneks näitas praktika, et see töö pole Ruthi jaoks. Korraliku tütarlapsena käis ta siiski ülikooli lõpuni, kuid kohe kui diplom käes, põrutas üheotsapiletiga New Yorki ja jäi sinna kolmeks aastaks. Naasnuna kodumaale tundus küll, et siin on väga tore ja hea, aga juba kuu aega hiljem oli tegus neiu jälle lennujaamas, seekordseks sihiks London. Samas ei teadnud ta ikka veel kelleks saada tahab või millist ametit omandada soovib.

Londonis töötas Ruth restoranis, kuni sai tööle W London hotelli. Alguses läbis ta massaažikoolituse ning töötaski hotelli spaas holistilise massaaži terapeudina. Samal ajal märkas ta, et Eestis nii populaarset ripsmepikenduse teenust Londonis väga laialdaselt ei pakuta, või kui ka pakutakse, siis suhteliselt tagasihoidliku kvaliteediga. Seega oli teenuse jaoks turg olemas. Väike tagasilöök tuli sellest, et Inglismaa on ainuke riik Euroopas, kes teiste riikide sertifikaate ei tunnista, ja kuna Ruth otsustas selle koolituse esmalt kodumaal läbida, tuli tal lõppkokkuvõttes läbida ripsmetehniku koolitus kaks korda.

Augusti alguses toimub Ruthie Belle esimene koolitus Eestis ning teemaks on revolutsioonilised volüümiripsmed. Ruthie väidab kaljukindlalt, et just see tehnika on tema jaoks taganud edu ja klientuuri kasvu. Ning veel – ükski klient, kellele on selles tehnikas ripsmed paigaldatud, ei ole soovinud sellest loobuda.

Millal sai ripsmetehnik Ruthiest volüümiripsmete tehnik?

Nagu ikka otsid oma töösse pidevalt midagi uut ja põnevat. Kui kuulsin volüümiripsmete tehnikast, arvasin alguses, et see võiks olla üks minu lisateenustest. Praegu võin öelda, et see on minu põhiteenus ja muid tehnikaid ma enam ei kasuta. Põhjus on väga lihtne, sest lõpptulemus erineb klassikalisest ripsmepikendustest nagu öö ja päev. Ripsmed on pehmemad, ripsmekaar on palju täiuslikum, ühenduskohti pole tunda ja oma ripse ei saa kahjustada.

See kõlab ju lausa revolutsiooniliselt. Mille poolest see tehnika klassikalisest tehnikast erineb?

Volüümiripsmed ongi revolutsiooniline tehnika ripsmepikenduste paigaldamises, kus ühe naturaalse ripsme külge kinnitatakse kuni seitse imepeent (sama diameetriga kui naturaalne ripse) pikendust. Pikendused muudetakse spetsiaalse tehnika abil lehvikukujuliseks, nii et tulemuseks on look, mis on nii tihe, tume ja täiuslik, et see tundub olevat retušeeritud.

Volüümiripsmeid kutsutakse vastavalt lisatava volüümi hulgale kas 2D, 3D kuni 7D volüümiripseteks. Väiksema volüümiga ripsmed on sobivad igapäevaseks kasutamiseks ja nad ei riku oma ripsmeid, erinevalt klassikalistest pikendustest. 7D ripsmed (maksimaalne efekt) on sobivad lühiajaliseks kasutamiseks.

Volüümiripsmete tehnika annab tehnikule enam kontrolli, kuna ta saab lähtuvalt ripsme kvaliteedist otsustada, kui palju volüümi annab lisada, et maksimeerida tulemus ilma oma ripsmeid rikkumata. Seetõttu ei sobi tehnika aga nendele tehnikutele, kellel puudub eelnev ripsmepikenduste paigaldamise kogemus.

Kuidas ikkagi tagatakse see, et volüümiripsmed ei riku kliendi oma ripsmeid?

Lisatavad ripsmed on tunduvalt kergemad kui klassikalised pikendused ning diameeter on sarnane loomuliku ripsme diameetrile.

Muuseas, pea 80% minu klientidest on täheldanud, et nende ripsmed muutuvad volüümiripsmetega paremaks, kui nad enne olid. Mul ei ole selle kohta küll ühtegi teaduslikku kinnitust, kuid seda on märganud ka kolleegid. Minu õpetaja pakkus välja hüpoteesi, et kuna lisaripse pole nii raske, et oma ripsmed murduksid, saab ripsmefolliikul lisakoormust ja muutub seeläbi tugevamaks. Rõhutan aga veel, et see väide on tulnud tänu vaatlustulemustele ja mingisugust teaduslikku kinnitust sellele veel pole.

Kui pikk ja kui kallis on selline protseduur ning kui tihti peab käima hoolduses?

Protseduuri pikkus oleneb soovitava volüümi astmest – tavaline set saavutatakse tunniajase protseduuriga (või siis 1,5 tundi nagu klassikaliste pikenduste puhul), nii et salongile on see tasuvam ja kliendile aegasäästvam. Osalise volüümi lisamine võtab kaks tundi ja maksimum volüümiripsmed võtavad aega kuni kaks ja pool tundi. Selle aja jooksul lisatakse kuni 400 ripset silma kohta ja tänu pikenduste arvule püsib kena tulemus kauem kui klassikaliste pikenduste puhul.

Hinna mõttes peab arvestama väikese tõusuga, kuid kuna hoolduses tuleb käia harvem, siis tuleb lõppkokkuvõttes teenus odavamgi.

Kui rääkida hooldusest, siis milline on Inglise klient võrreldes Eesti kliendiga?

Eesti naised on harjunud enese eest hoolisema ja on loomulik, et käiakse «küüntes»ning «ripsmetes», siis UK-s on see kõik luksteenus. Rohkem käiakse massaažis ja heaoluteenuseid nautimas. Suurema sissetulekuga kliendid aga salongi ei tulegi. Nad ei käi Londoni kesklinnas just tihti ja kuna nad liiguvad ainult autoga, mis on Londonis üks aeglasemaid liikumisviise, siis on kesklinnas asuvasse salongi tulek ka väga tüütu ettevõtmine. See tähendab ühtlasi seda, et mõnda klienti tuleb tema kodus teenindada.

Üks suuremaid erinevusi on kindlasti klienditeenindus. Klienditeenindust Eestis on ikka kõvasti vaja veel areneda. Tihti saan kodus käies lausa šoki sellest, kuidas teenindajana käitutakse. Londonis jääb klienditeenindaja viisakaks ka siis, kui klient täiesti jaburat juttu ajab.

Aga hüppaks veel algusesse, kui kerge või raske oli alustada?

Algus tuli tasaselt. Inglane ei jaga eriti seda infot, kui ta on midagi head leidnud. Kõige parem marketing tool on aga sinu töö. Kui see paistab silma, siis küsitakse ka sinu kontakte. Alguses panin ripsmeid oma tuttavatele ja siis hakkaski kõik lumepallina veerema.

Hetkel olen üks kolmest parimast tehnikust UK-s, kes pakub volüümiripsmeteenust, ja olen märganud oma klientuuri hüppelist kasvu just tänu sellele tehnikale. Klient, kellele on kord paigaldatud volüümiripsmed, ei soovi enam kunagi klassikalisi ripsmepikendusi, ja seda muundumise efekti näevad ka tema sõbrannad ja tuttavad.

Kui palju oli takistuseks immigrandi staatus?

Londonisse on pea kõik kuskilt mujalt tulnud. Halvakspanu ma tundnud ei ole, pigem ollakse siiani üllatunud, et mis koht see Eesti on ja kus ta asub. Olen suhteliselt rariteet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles