Britid suhtuvad vabameelsemalt üheöösuhetesse, kuid taunivad truudusetust püsisuhtes

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Värske uuring ütleb, et kui britid vanuses 18-30 eluaastat harrastavad üsna kergekäeliselt üheöösuhteid, on neile püsisuhete puhul truudus ja monogaamsus palju olulisem kui varem.

Sotsioloog Laura Watt Manchesteri ülikoolist analüüsis inglaste seksuaalse käitumise ja elustiili kohta läbi viidud küsitluste tulemusi, mille andmed on kogutud viimase 13 aasta jooksul, kirjutab Daily Mail.

Vaid üks inglane kümnest suhtus positiivselt püsipartneri petmisesse. Kaheksa inimest kümnest leidis, et mitme elukaaslasega koos elamine on vale. Samuti leidsid inimesed varasemast enam, et ka vabaabielus olles on truudus oluline. 90 protsenti vastanutest leidis, et abikaasa petmine on alati õigustamatu.

Huvitaval kombel on muutunud ka inimeste suhtumine üheöösuhetesse. Kui veel kümme aastat tagasi arvas 60 protsenti vastanutest, et need on valed, on tänaseks see arv langenud 37 protsendipunkti peale. Samuti on samasooliste suhete aktsepteerimine tõusnud 70 protsendi võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles