Uuring: üheöösuhted muudavad õnnetuks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Üheöösuhteid harrastavad inimesed kogevad suurema tõenäosusega depressiivseid emotsioone, näiteks ärevust ja stressi. Vaid väga väike osa inimestest naudib tõeliselt vabameelse seksuaalelu hüvesid.

Calfornia ülikooli teadlane doktor Melina Bersamin uuris seda, milline on seos üheöösuhete harrastamise ja vaimse rahulolu vahel, kirjutab Genius Beauty. Tema uuringus osales 3900 tudengit. 11 protsenti uuringus osalenutest olid viimase kuu aja jooksul seksinud inimesega, keda nad tundsid vähem kui nädala. Uuring näitas, et just nemad olid kaaslastega võrreldes oluliselt rahutumad, närvilisemad ning õnnetumad. Kuigi stereotüübi kohaselt peavad mehed seksuaalpartnerite kõrget arvu omaette saavutuseks, selgub, et üheöösuhted mõjutavad negatiivselt ka mehi. Vaid väike protsent vastanutest oli tegelikult rahul sellega, et neil polnud kindlat partnerit. Ülejäänud lootsid, et üheöösuhted aitavad neil leida oma ideaalset partnerit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles