Kuubalt pärit kokteili mitu palet

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaarika-mojito.
Vaarika-mojito. Foto: Bacardi
Kuubalt pärit rummijook mojito on aja jooksul omandanud mitmeid erinevaid maitsevarjundeid. Meisterbarista Helger Aava õpetab, kuidas valmistada klassikalist, õuna- ja vaarikamaitselist ning espresso-mojitot.

Aava sõnul tuleb kokteili valmistamisel kasutada tükijääd, mitte purustatud jääd. Nii säilib joogi maitse kauem. Õige mojito sisse käivad ka veel valge suhkur ja münt, mitte pruun suhkur ja piparmünt. Tugevama maitse saamiseks tuleb münt kokteiliklaasi panna koos varrega ja uhmerdada rohkem vart kui lehti.

Klassikaline mojito

4 - 6 cl heledat rummi

½ laimi

2 mündivart

2 cl suhkrusiirupit

mineraalvett

Aseta klaasi laimist lõigatud sektorid, münt ja suhkrusiirup. Uhmerda korralikult.Lisa klaasi jääkuubikud ja seejärel rumm, sega segu lusikaga korralikult läbi. Pikenda jook mineraalveega kuni klaasi täitumiseni.

Õuna-mojito

4 - 6 cl õunamaitselist heledat rummi

½ laimi

2 mündivart

2 cl suhkrusiirupit

mineraalvett või õunamahla

õuna

Toimi samuti kui klassikalise kokteili valmistamisel. Mineraalvee asemel võid kasutada õunamahla. Kaunistuseks lisa klaasi mõned õunaviilud.

Vaarika-mojito

4 - 6 cl vaarikamaitselist heledat rummi

½ laimi

2 mündivart

2 cl vaarikalikööri

mineraalvett

vaarikaid

Valmista samamoodi nagu klassikalist mojitot, suhkrusiirupi asemel kasuta likööri ja lisa enne uhmerdamist klaasi veidi värskeid vaarikaid. Vaarikad sobivad ka kaunistuseks.

Espresso-mojito

4 cl õunamaitselist heledat rummi

2 mündivart

2 cl suhkrusiirupit

1 tass espressot

mineraalvett

Aseta klaasi münt ja suhkrusiirup. Uhmerda, lisa rumm ja sega korralikult läbi. Seejärel täida klaas jääkuubikutega ja vala espresso ettevaatlikult jääle. Lisa mineraalvesi.

Alkoholivaba mojito

Valmista sarnaselt klassikalisele mojitole, kuid jäta ära rumm. Selle asemel kasuta õunamahla. Jooki võid pikendada mineraalvee või limonaadiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles