Kokaõpilased päästsid restorani

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna on Centrumi hotelli restorani kutsutud 19 pedagoogi, keda maakonna haridusasutused on esitanud  Viljandimaa aasta õpetaja kandidaatideks.
Täna on Centrumi hotelli restorani kutsutud 19 pedagoogi, keda maakonna haridusasutused on esitanud Viljandimaa aasta õpetaja kandidaatideks. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandi ühendatud kutsekeskkooli kohaõpilased on andnud Centrumi restoranile uue hingamise ja kasvatanud külastajate arvu lausa mitmekordseks.

Viljandi bussijaama vastasmajas, kaubanduskeskuse ja hotelli kohal neljandal korrusel asuvasse restorani Centrum juhukülastaja naljalt ei satu, kuid linlased on koha üles leidnud ja omaks võtnud pärast seda, kui seal valmistavad ja serveerivad toitu särasilmsed noored kokahakatised, kirjutas Maaleht.

«Meil oli tõsine mure praktikabaasidega, kuhu 20–30 kokka kaheks kuuks järjest tööle saata,» avaldab Viljandi ühendatud kutsekeskkooli direktor Tarmo Loodus peamise põhjuse, miks kool restorani oma hõlma alla võttis.

Restoran Centrum kuulus hotelli juurde, kuid oli pea olematu klientuuri tõttu hädas ja omanik otsustas eelmisel sügisel kahjumliku toitlustustegevusega lõpparve teha.

«Reaalses olukorras ja klientidelt tagasisidet saades õpib rohkem kui kooli õppeklassis,» on direktor Loodus veendunud ning lisab, et nüüd optimeeritakse restoranis iga päev kulusid, et ots otsaga kokku tulla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles