Mõnusalt kakaone suvikõrvitsakook

Suvikõrvitsakook

FOTO: Ragne Värk

Suvikõrvits on hetkel küll see tooraine, mis minu menüüs igapäevaselt esineb. Mulle meeldib seda toorelt riivsalatina süüa, rohkelt hommikuse omleti sisse peita, suppi valmistada või siis maakodu moodi pajaroaretseptis kasutada, kirjutab Ragne Värk oma blogis Kokkama Ragnega.

Selle koogiretsepti juurde tulles pean ütlema, et üks lihtne ja hea tummine kook tuli. Seekord ei saanud kook alguse siiski suvikõrvitsahullusest, vaid pigem magusaisust mõne mõnusa tummise koogi järele. Suvikõrvits eraldab piisavalt mahla, et kook seest veidi tummiseks jääks.

Kuna küll küllale liiga ei tee, katsin koogi veel šokolaadise toorjuustukreemiga - nii jääb lõpptulemus üdini šokolaadikoogisõpradele meelepärane. Soovi korral võid valmistada ka tavalise šokolaadikatte koorest ja šokolaadist, kuid ise läksin kergema vastupanuteed ning kasutasin seda, mida kapis parasjagu leidus.

Koogi jaoks läheb tarvis:

  • 300 g suvikõrvitsat
  • 1 dl õli
  • 175 g suhkrut
  • 200 g jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 3 sl magustamata kakaopulbrit
  • 1 muna
  • 2 sl hapukoort

Kate:

  • 150 g (1 tops) toasooja toorjuustukreemi šokolaadiga

Riivi suvikõrvits (sisu ära eemalda). Pane kõik ained kaussi ning sega ühtlaseks. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud vormi ja küpseta 180 kraadi juures 25 minutit. Lase koogil jahtuda ning kata seejärel jahtunud kook šokolaadikreemiga.

Tagasi üles