Xenia Joosti sügis-talvine kollektsioon 2013/2014

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Xenia Joosti sügisese kollektsiooni inspiratsiooniks on Charlie Chaplin, kelle kaudu disainer jutustab oma lugu. Joost arvab, et inimesed ei tohiks unustada lõbu ja naeru ka kõige raskematel hetkedel ning peaksid jääma alati truuks oma karakterile.

Disainer Xenia Joost räägib oma kollektsiooni lugu 20. sajandi suurkuju ja ikooni Charlie Chaplini näitel. Inimene, kes oskas naerda ka kõige raskematel eluhetkedel. Ta andis maailmale lootust ja põhjust naeratuseks ajal, mil maailm oli katki rebitud Suure Depressiooni ning sellele järgneval maailma sõja ajal. Ta lõi oma riiete kaudu karakteri, kes kinkis inimestele komöödiat ning naeru ja jagas sellega lootust.

Chaplin oli naljakas mees , kelle riided aitasid luua temast unustamatu ikooni: laiad püksid, kitsas jakk ning väike kaabu. Vuntsid, mis aitasid inimestel näha tema küpsust vaatamata tema noorele eale, kuid ei varjanud ta emotsioone ja miimikat.

Disainer usub, et rõivastel on väga suur roll meie karakteri väljendamisel ning selle näitamisel maailmale. Mood on visuaalne keel ja meie teha on see kui rikkalik on meie sõnavara.

Kollektsiooni siluettides on näha inspiratsiooni nii Charlie Chaplini kujundist kui ka tema ajastu naiste rõivastusest, kuid järgivad modernset 21. sajandi joont. Joost usub, et looja interpreteerib minevikku talle unikaalsel moel, ta näeb ja jutustab vaatajale lugu läbi oma nägemuse, värskelt ja tänapäevases võtmes. Joosti arvates on inimesed tihti liiga tõsised ja on oluline avastada endas ka mänguline pool.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles