Millal oleks aeg abielunõustaja poole pöörduda?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Millised märgid viitavad abielus olles sellele, et teil oleks paras aeg abi otsida nõustajalt? Portaal Yahoo! Shine reastab neli olulist märki, millest ei tohiks mööda vaadata.

Teil on raskusi üksteisega suhtlemisel

Tavaliselt on suhtes esimeseks probleemiks see, kui paar pole võimeline omavahel normaalselt suhtlema. Stressivabalt asjade arutamine muudab suhte kergemaks, kuid suhtlemise puudumine tekitab vaid lisapingeid. Teraapia ja nõustamine on mõlemad üles ehitatud suhtlemisele. Hea terapeut aitab teil omavahel paremini rääkida. Veelgi parem terapeut õpetab teile seda, kuidas suhtlemist koduseinte vahel jätkata.

Olete vähemalt korra maininud lahutust

Kui lahutusest on juba juttu olnud, siis jääb see teie pea kohale rippuma nagu õudne giljotiin. Sellisel hetkel võib abielunõustaja olla ainus, kes teievahelisi pingeid leevendada saaks. Lahutuse peale mõtlemine tähendab seda, et üks teist on juba suhtele peaaegu selja keeranud.

Tülitsete rohkem kui suhte alguses

Võib-olla tekitab töö stressi või olete hiljuti kolinud või lapsevanemateks saanud, aga kui sellised igapäevased stressiallikad teie suhte rööpast välja viivad ning lahendate probleeme vaid tülitsedes, siis peaksite professionaali abi otsima. Tema abil saate analüüsida, milliseid osi teie suhte juures tuleks parandada ja kuidas seda teha.

Teievaheline armastus on kadunud

Kui avastate, et teie vahel pole enam esialgset sädet, siis hea abielunõustaja võib aidata teil probleemi juurteni jõuda ning teievahelise sära taastada.

Teraapia ei pruugi küll alati probleemidele vastuseid anda, kuid teadlikkus sellest, mis üht või teist partnerit ärritab, võib teid kaugele viia. Vahel on selliseid asju kõige lihtsam avastada just neutraalse kuulaja juures, kes vajaduse abi pakub. Tasuks meeles pidada ka seda, et sobiva terapeudi leidmine võib aega võtta, kuid sellest hoolimata ei tasuks alla anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles