Naisantropoloogi eksperimendi kokkuvõte: stripiklubid päästavad abielusid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ameerika antropoloog Katherine Frank veetis kuus aastat töötades striptiisitarina, et koguda materjali oma raamatu jaoks. Naine jõudis järeldusele, et stripiklubid ei mõju abieludele mitte negatiivselt, vaid pigem aitavad neid just päästa.

Frank tegi nende aastate jooksul intervjuusid 30 oma regulaarse kliendiga erinevates stripiklubides, kus ta raamatu jaoks materjali kogumiseks töötas. Raamat keskendub stripparite ja nende klientide vahelistele suhetele, kirjutab Daily Mail.

«Nende meeste jaoks, kes tunnistasid, et armastavad oma naisi ja tahavad, et nende abielu jääks püsima, oli stripiklubis toimuv küll erutav, kuid nad tajusid, et see jääb pelgalt fantaasiaks,» selgitas Frank.

Naisantropoloog jõudis oma uurimustöö käigus ka järeldusele, et stripiklubid ei tekita tantsijannadele ja nende klientidele ebarealistlikke ootusi naiste kehade suhtes: mehed ei eelista ainult piitspeenikesi tantsijaid, nagu naised sageli arvavad.

Hoolimata sellest, et naine suutis stripparina töötatud aastate jooksul tõestada, et stripiklubid pole üldse niivõrd halvad kohad kui arvatakse, tõdes ta, et ei tahaks, et tema abikaasa neid väga tihti külastaks, eelkõige seetõttu, et stripiklubid on suhteliselt kallid kohad.

«Ausalt öeldes mulle ei meeldiks, kui mu mees stripiklubides käiks. Minu jaoks jääb asi paljuski raha taha - mul pole sellist sissetulekut, et taolise «hobi» peale üüratuid summasid raisata,» ütles Frank.

Naine tunnitas, et oma regulaarsete klientidega rääkides tundis ta tihti, et tal on neist kahju. «Meestega rääkides ma tajusin, et nad on kahjustatud seksistliku kultuuri poolt. Nad tundsid, et neid on eemaletõrjutud, et nende naised ja tüdruksõbrad ei suudaks kunagi aktsepteerida nende ihasid ning et nad ei tohiks kunagi küsida seksialaseid nõuandeid, sest eeldatakse, et mehed teavad sellest kõike.»

Lisaks ajavat mehi segadusse see, et naistele meeldib see, kui neid ilusateks peetakse, ent naised vihkavad seda, kui neid võetakse kui kauneid esemeid.

Frank võttis kuue aasta pikkuse kogemuse kokku, öeldes, et stripparina töötamine andis talle enesekindlust ja tekitas positiivse tunde oma keha suhtes. Seda peamiselt tänu faktile, et selle töö käigus mõistis naine, et mehed hindavad naiste juures tunduvalt rohkemat kui vaid kena välimust.

«Minu kogemused tantsijana olid vaid positiivsed. Ma õppisin, milliseid kehasid peavad mehed ilusateks ja seksikateks ning paljud naised ei teagi, et nad on meeste jaoks ihaldusväärsed,» oli naine rahul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles