Loe, milliseid huvitavaid nimesid on Eesti staarid lastele pannud

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Heinmets-Aigro koos poja Airon Kindlusega.
Kristiina Heinmets-Aigro koos poja Airon Kindlusega. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Ka Eesti meedias on palju kajastust leidnud Kim Kardashiani ja Kanye Westi tütre nimi North West või näiteks endise Playboy-modelli Holly Madisoni tütre nimi Rainbow Aurora. Milliseid huvitavaid nimesid on aga meie kodumaised staarid oma võsukestele pannud?

2011. aastal otsustasid skandaalne filmitegija Ken Saan ja tema modellist kallim Arlin Puust oma esimesele tütrele nimeks panna Lumi Lulu. Põhjus lihtne: tütretirts sündis talvel ja Lulu lisavat nimele veidi eksootikat.

Raadiohääle ja fotograafi Alari Kivisaare peres kasvab aga lausa mitu eksootilise nimega last. 2005. aastal sündinud poeg sai nimeks Adrian Hanley ja 2009. aastal sündinud tütar Lakendra Amerii. Tütre nime kohta on Kivisaar öelnud, et «nimi kõlab ju kenasti» ja «neid Jürisid-Marisid on juba tuhandeid».

Kivisaarega sarnaselt on ka endine miss Kristiina Heinmets-Aigro eelistanud nimesid, mida igapäevaselt Eestis ei kuule: tema pojad on nimelt Airon Kindlus ja Charlton Leonhard.

Lauljanna Luisa Värk ja tema kallim, sotsiaalminister Taavi Rõivas panid oma esiklapsele nimeks Miina Rihanna. Värk on intervjuudes öelnud, et nime inspiratsiooniks olid helilooja Miina Härma ja popstaar Rihanna.

Suusataja Andrus Veerpalu ja tema naine Angela on lastele pannud vaid A-tähega algavaid nimesid. Kõige omapärasemad nimed kuuluvad pere kahele pesamunale: Veerpalude tütre nimi on Anlourdees ja noorim poeg sai nimeks Andorres.

Raadiohääl Kirsti Timmer pani oma 2008. aastal sündinud teisele pojale nimeks River, mis tõlkes tähendab "jõge". Naine on intervjuudes selgitanud, et pojale sai selline nimi USA filminäitleja River Phoenixi järgi.

Kui Briti telekokk Jamie Oliver on oma tütardele nimesid pannes inspiratsiooni leidnud lilledelt (Poppy, Daisy ja Petal), siis Eestis on sama teed läinud ka lauljanna Lea Liitmaa. Käredahäälse naise tütred said nimeks Jasmiin Dali ja Geiti Gerbera.

Näitlejanna Marika Korolev pani 2005. aastal sündinud pojale nimeks Raul Ra. Ra olevat nimesse tulnud Egiptuse päikesejumala järgi.

Ilmselt viimase ajal üks huvitavamaid nimesid on Lenna Kuurmaa ja tema kallima Robert Vaigla hiljuti sündinud tütrekesel, kes sai nimeks Ami. Augustikuu ajakirjas Anne&Stiil selgitab Lenna, et tütre nime leidsid nad juhuslikult nimekalendrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles