Loomade kummaline seksuaalelu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: dpa/scanpix

Inimesed võivad armastuse või seksi nimel kummalisi asju teha, kuid nende loomadega on meil raske võrdselt veider olla.

Loomade kummalised paaritumiskombed reastas Your Tango.

Kaputsiinahvid pritsivad endale oma uriini peale, et kaaslast meelitada.

Isaste lauk-amatsoonpapagoide paaritumisrituaali hulka kuulub emase suhu oksendamine.

Emamesilased on armutud seksuaalpartnerid. Kui nad oma paaritumislennule lähevad, ajavad neid taga mitmed isased, kes üritavad teda korraga viljastada.  Õnnestumise korral isamesilane hukkub, sest tema mesilaspeenis, ehk endofallos, «plahvatab».

Isane kaelkirjak nügib peaga emase tagumikku, et emane urineeriks. Isane kaelkirjak maitseb seda ning kui talle selle mekk meeldib, võib paaritumine pihta hakata.

Cichlid kala tuleb paaritumiseks petta. Kui emane isend oma marja väljutanud, kannab ta seda suus. Mõnda isast kala nähes arvab ta, et isase küljel oleval täpid on kaotsi läinud mari, mida emane kala suhu tagasi imeda üritab. Selle tulemusel saab tema mari ka viljastatud.

Lameussid on hermafrodiidid, seega kõik isendid on võimelised järglasi kandma. Kuid nende paaritumine on sisuliselt nagu vehklemine. Nad üritavad üksteisele oma suguelundiga pihta saada ja ise tabamust vältida. Kes jääb kaotajaks, on ema!

Isane pikasabaline makaak saab paaritumise õiguse pärast seda kui ta on emase karva puhtaks nokkinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles