Kas paljude sünnimärkidega inimesed võivad päevitada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Neil kelle kehal on rohkelt sünnimärke, on suurem risk nahavähki haigestuda, kuid see ei tähenda, et üldse päevitada ei tohiks.

Väikestes doosides päevitamine on ka sünnitusmärkidega naisele kasulik, kirjutab Emmedeklubi. Kuid kindlasti tuleks sügise saabudes minna arsti juurde ning need üle kontrollida lasta. Nõu annab nahaarst Linda Kaptein.

Meile on sünnimärgid üsna iseloomulikud, kuid mujal esineb inimestel neid vähem. Kuid mida rohkem sünnimärke, seda suurem on risk nahavähki saada ja päevitades suureneb see risk veelgi.  Seda eriti päikesepõletuse korral.

Kui sul on palju sünnimärke, päevita pigem hommikuti või pärastlõunal. Ja kindlasti kasuta ka päevituskreemi - päikesekaitse faktor peaks olema vähemalt 15. Jälgi enne päevitamist ka oma sünnimärke. Kas nende suurus või välimus on muutunud? Kui nendes ei ole midagi eriskummalist, võid päikese käes viibida.

Sügisel lase kindlasti nahaarstil oma sünnimärgid üle kontrollida. Tema aitab kindlaks teha, kas kõik on endiselt korras.  Tänapäevase meditsiinitehnikaga on võimalus oma sünnimärkidest ka digitaalne kaart teha. Sel viisil on kerge aru saada kui mõni sünnimärk on vahepeal kasvõi ühe millimeetri kasvanud. Kui sul on palju sünnimärke, käi kindlasti üks kord aastas arsti juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles