Lugeja retseptisoovitus: hõrk kanafilee värske salatiga

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Tarbija24.ee avaldab lugeja saadetud retseptisoovituse. Ootame 19. juulini grillimisega seotud, sh. marinaadide, külmade ja soojade salatite ning muude lisandite retsepte. Samuti ka suviseid joogi- ja magustoiduideid. Parimad saavad restoranide Mekk ja Kaerajaan kinkekaardid!

*1 kg kanafileed
*2 karpi kodujuustu maitserohelisega
*wasabi-seesami maitseainet
*2-3 punast sibulat
*5-6 redist
*1 punt murulauku
*2-3 laimi
*foolium
*feta juustu kuubikud

Valmistamine: Jaota kanafilee 4 parajaks portsjoniks, lõika fooliumist välja 4 parajat tükki kanafilee mahutamiseks. Pane kanafilee fooliumile. Tükelda punane sibul, redis, murulauk ja sega kokku kodujuustuga, sinna hulka lisa veel wasabi-seesami maitseaine (selle koguse kohta u 4-5 tl).

Kui segu on valmis, siis hakka seda lisama fooliumile asetatud kanafileele, kõige peale lisa veel feta juustu kuubikuid (nii palju, kui ise soovid) ning lõpetuseks pigista peale laimimahla.

Sulge foolium ümber kanafilee ning aseta fooliumis kanafilee grillile, grilli seejärel umbes 25-45 minutit. Kui tahad, et pärast natuke krõbedust ka oleks, siis tee foolium 25 minuti pärast pealt lahti ja lase lihal grillil küpseda veel 10-15 min. Tulemuseks on väga hõrgutav kanafilee.

Salat kana kõrvale

*konservhernes
*100 g greibimahla
*punane sibul
*paprika
*tomat
*värske kurk
*apelsin ja apelsinipipar
*jääsalat

Lõika paprika, kurk, tomat, punane sibul, apelsin väikesteks tükkideks ning pane suuremasse kaussi. Rebi jääsalatist suuremad tükid ning aseta ka need kaussi. Nüüd lisa purk konservherneid ja 100 g greibimahla. Sega kõik kokku ja lisa maitseks veel aplesinipipart (seda lisa maitse järgi), mina panen tavaliselt 2-4 tl.

Autor: Kristi Nigul

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles