Meeste kiilanemist ennetavad ravimid võivad põhjustada püsivat libiidolangust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Meestele mõeldud kiilanemise vastastes toodetes sisalduval toimeainel on üks hea ja üks halb kõrvalmõju. Finasteriid vähendab soovi alkoholi tarbida ning seksida.

Washingtoni ülikooli teadlased on teinud kindlaks, et kuigi finasteriidi sisaldavad kiilanemise vastased tooted on väga efektiivsed, on neil ka kaks kõrvaltoimet, kirjutab Genius Beauty.

Avastati, et finasteriid vähendab oluliselt soovi tarbida alkoholi. Ning kaks kolmandikku meestest kogesid libiidolangust. Asja juures on kõige murettekitavam see, et libiidolangus on jääv ja ei muutu ka pärast seda kui ravimi tarbimine lõpetatakse. Seega võib mõnede karmimate juhtumite puhul seksuaalsus eluks ajaks rikutud olla.

Õnneks leidub ka kiilanemist ennetavaid ravimeid, millel on teine toimeaine. Seega tuleks enne ravimi ostmist kindlasti uurida, mis on tema toimeaineteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles