Lugeja küsib: kas abielu ajal võetud õppelaen on mõlema abikaasa kohustus?

Tarbija24
, Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Mu mees tahab minust lahutada, ütleb, et rohkem tundeid tal minu vastu ei ole. Praegu ta elas oma korteris (selle korteri kinkis talle isa) ning mina elan oma vanemate juures ja tahaksin endale korterit osta. Kuna mul on õppelaen, siis kahjuks ei saa ma korterit kohe endale osta. Temalt ma ei taha midagi, kuid mul on küsimus õppelaenu kohta. Kas mina olen üksinda kohustatud õppelaenu maksma? Kui õppelaen oli võetud abielu ajal, siis see on meie ühine kohustus panga ees, või see on ainult minu kohustus? Ja veel küsimus, kas on mul õigus mitte anda lahutust?

Vastab Hanna Kivirand õigusbüroo Puurits & Partnerid.

Õppelaen on laenu võtnud abikaasa kohustus – tegemist ei ole abikaasade solidaarkohustusega, sest see on vahetult seotud laenu võtnud abikaasa isikuga ega ole võetud otseselt perekonna vajaduste rahuldamiseks.

Kui Te ei ole nõus abikaasaga kokkuleppel perekonnaseisuasutuses abielu lahutama, on abikaasal õigus pöörduda abielu lahutamise nõudega kohtu poole, kus abielu lahutatakse igal juhul.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles