Ka Ameerikas kaotab abiellumine populaarsust

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Kuigi filmide näitel võib tunduda, et kõik ameeriklased kihluvad kohe peale tutvumist ja abielluvad ruttu, ütleb statistika, et ka Ameerikas on abiellumine oma populaarsust kaotamas.

Veel viiekümnendatel oli 65 protsenti üle 15-aastastest Ameerika naisterahvastest abielus. Nüüd ütleb statistika, et vähem kui pooled naistest on abielus ja läinud sajandiga võrreldes pole abiellujaid kunagi nii vähe olnud.

Kuigi enamus ameeriklastest ütlevad, et nad soovivad abielluda, jõuab tegudeni aina vähem, kirjutab You Beauty.

Enam kui 10 protsenti lapse saanud Ameerika paaridest pole abiellunud ning on tõenäoline, et nad ei jõua ka kunagi selleni. Uurijate sõnul see trend ajaga vaid süveneb.

Spetsialistid ütlevad, et kuna aja jooksul on naiste roll ühiskonnas oluliselt muutnud ning pere loomine pole naise ainus väärtus, kaob ka vajadus selle sammuga kiirustada. Paljud naised soovivad teha karjääri ning lükata pere loomist edasi. Samuti on tänapäeval nii palju üksikemasid, et abiellumine ei näi midagi kindlustavat.

Samuti on oluliselt tõusnud abiellujate vanus. Esmakordselt ajaloos on Ameerikas keskmise abielluja vanus 27-aastat. Inimesed abielluvad hiljem, sest nad soovivad enne teha endale selgeks ootused ning saavutada majanduslik stabiilsust. Väga paljude jaoks on abiellumine viis kinnitada, et nad on saavutanud rea vajalikke asju. Usutakse, et enne tuleks lõpetada koolid, saada stabiilne töö, maksta oma võlad ning osta kodu. Tänapäeval saavad vabaabielus paarid elada sama stabiilset elu kui need, kes on abiellunud. Miski ei takista neil koos elada, lapsi saada või ühist vara soetada. Samas leidub endiselt neid, kes ei suuda kujutleda ühist elu ilma abiellumata. See on ekspertide sõnul ka peamine põhjus, miks inimesed suhtuvad väga raevukalt geiabielude teemadesse.

Kui vaadata, et lahutuste osakaal järjest kasvab, võib abielude väiksem populaarsus olla hea märk. Praegu lahutatakse Ameerikas 15 protsenti abieludest. Eelmisel sajandil oli see arv vaid üks protsent. Kuigi kahtlemata polnud ka siis kõik abielud hirmus õnnelikud, on siiski parem, kui inimesed ei kiirusta abielluma. Abielluma peaks siis kui see on kahe inimese ühine soov, mitte seepärast, et ühiskond seda ootab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles