Valmistumine esimeseks lasteaiapäevaks

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Lasteaeda minek ning seal hakkama saamine võib last esialgu hirmutada. Kuidas last toetada ning miks ei tohiks last koju jätta?

Emmedeklubis annab nõu psühholoog Diana Zande.

Milline peaks olema esimene päev
Esimesel lasteaiapäeval tuleks lapsele aega anda. Päev võiks alata vaikselt ja aeglaselt. Ei tohiks voodist otse kiirustades lasteaeda minna, vaid lasta tal rahulikult ärgata ja tegutseda.

Pisematele lastele tekitab turvatunnet kui nad saavad oma mänguasja lasteaeda kaasa võtta. Mänguasi ei tohiks olla hinnaline, aga võiks olla midagi sellist, mis talle tõesti meeldib. Võite hoopiski kaasa võtta tema enda tehtud pildi või joonistuse, mille saab talle kappi jätta.

Esimesel päeval võiks talle varem järgi minna. Esimest õhtut väiks ka tähistada, sest see on oluline sündmus.

Julgusta last
Mõnel läheb esimene päev väga sujuvalt, aga mõni laps võib olla väga hirmunud. Isegi kui laps on väga kartlik, on oluline teda mitte koju jätta, vaid jätkata lasteaias käimisega. Teda tuleks ka siis lasteaeda viia, kui ta ütleb, et ta tahaks täna koju jääda. Ära näita talle, et on olemas võimalus koju jääda, sest edaspidi ei pruugi ta aru saada, miks see võimalik pole.Kuigi laps võib alguses veidi kartlik olla, harjub ta lõpuks kindlasti.

Kuni kolmeaastastele lastele võiks kinnitada, et lasteaia õpetaja on väga tore. Vanematele lastele on hea rääkida, et seal on palju sõpru ja neil on koos tore õppida ning mängida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles