Cosmo: kui sina tahad rohkem seksida kui tema

, Cosmopolitan
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kõlab täiesti normaalselt, et mehed soovivad tihedamini «mürada» kui naised, aga kui su kallima libiido on pigem leige kui tulikuum, hakkad paratamatult mõtlema, et midagi on nässus. Äkki on probleem hoopis sinus?

«Milline normaalne mees ei taha seksida?» küsib Teresa (29) oma poiss-sõbralt, kui too juba mitmendat nädalat naise vastu seksuaalset huvi ei ilmuta. Raamatu «Why Men Fake It: The Totally Unexpected Truth About Men and Sex» autor Abraham Morgentaler kirjutab, et selline käitumine on tegelikult tavalisem, kui arvata võib.

«Kuulen tihti meestelt kaebusi nende vähese seksiisu üle,» teatab Harvardi Meditsiinikooli uroloogiaprofessor Morgentaler. «Paljud naised aga arvavad, et mehed on seksist sõltuvuses ja erutuvad juba paljalt n-ö tuule puhumise peale. Tegelikult ei kehti see kõigi meeste puhul ega muuda neid seetõttu ebanormaalseks.»

Hea teada, aga kui ka sina oled sattunud sellise mehe otsa, võib see segadusse ajada küll. «Oleme koos olnud ligi viis aastat ja minu ainus mure on, et ma tahan rohkem seksida kui tema. Kui ta mulle ära ütleb, tunnen end ebakindlana,» kurdab Michelle (31). Kui sul on sama probleem, siis loe edasi, sest kompromiss on olemas.

Uue aja probleem

Meeste madal libiido pole uus teema, aga naised, kes tunnevad end üha enesekindlamalt, julgevad järjest enam oma seksuaalsetest vajadustest rääkida. «Naised on palju julgemad kui 15 aastat tagasi,» ütleb dr Morgentaler. «Nad on piisavalt enesekindlad, et küsida, mida tahavad, ja avastavad seeläbi, et nende soovid ei ole vastavuses partneri vajadustega.» Teisest küljest julgustatakse ka mehi rohkem oma tunnetest rääkima, mis tähendab, et mees söandab öelda seksile «ei».

Libiidotapjad

Selle probleemi üks põhjus võib olla keerulisest majanduslikust olukorrast tingitud stress. Raamatu «She Comes First» autor Ian Kerner ütleb, et ka liigne pornofilmide jälgimine ja eneserahuldamine võib tappa mehe libiido. Kui ta ei tee seda kõike just oma töötundide arvelt, ei vaja ta teraapiat, aga sellest rääkimine võib aidata küll. «Ütle talle, et tunned, et ta erektsioon on palju tugevam, kui ta pole paar päeva endaga mänginud. Küll ta vihjest aru saab,» soovitab Kerner.

Tõenäoliselt pole tal midagi viga. Suhte alguses veedetaksegi rohkem aega seksides ja alles aasta või kahe möödudes võid avastada, et ta polegi sinuga seksuaalselt samal lainel.

«Testosterooni tase, mis reguleerib seksiisu, on suhte alguses nii naistel kui ka meestel tavapärasest kõrgem.
Kui esmane kirg lahtub, toodab keha vähem testosterooni ja seks sama inimesega ei pruugi enam nii põnev tunduda,» ütleb raamatu «The Sex-Starved Wife» autor Michele Weiner-Davis. Kõlab masendavalt, aga tegelikult on see normaalne. Mõnel paaril juhtub seda vähem, teistel rohkem. Kui olete omavahel rääkinud, aga pole kindla põhjuseni jõudnud, on tõenäoliselt tegemist täiesti tavapärase suhteprobleemiga.

Tasuta teraapia!

Tõsiasi, et sina temaga rohkem seksida tahad, ei tohiks teie suhet rikkuda. Jõudke kompromissile. Weiner-Davis pakub välja huvitavad nipid, kuidas probleemile lahendus leida.

Tuvasta, mis teda erutab

Ostes uue kuuma pesu, võid talle hoopis negatiivset survet avaldada ja ennast ebamugavasse olukorda panna. On üks asi, kui sulle ära öeldakse, aga teine, kui kannad seejuures läbipaistvat öösärki. Uuri parem välja, mis talle väljaspool magamistuba meeldib. Kui su teinepool naudib ajaveetmist oma sõpradega, aga tal pole selleks ammu aega olnud, tuleta talle seda meelde, öeldes: «Sa oled viimasel ajal nii stressis olnud. Võiksid ehk nädalavahetusel sõpradega midagi põnevat ette võtta?» Nii näeb ta sind hoopis uues valguses. Kallimale rohkem isiklikku aega andes teed rohkem head, kui arvata oskaksid.

Rohkem hellitusi

Üsna süütud asjad, nagu käest kinni hoidmine või diivanil teineteise kaisus lebamine, annavad ajule signaali toota rohkem keemilist hormooni, mis aitab teil lähedasemaks saada (see on eriti tähtis, kui olete just tülitsenud). Ütle talle «tahan su kaisus olla» või «oleme selles asendis viis minutit» ning haara tema käest või roni ta embusesse. Kõlab süütult, aga teie omavaheline kirg kasvab, kui annate kasvuks võimaluse. Mõtle: sa oled sooja teki all ta käte vahel, su käsi puudutab ta tagumikku ja põmm! – läheb mänguks.

Ära mõtle seksile

Tundub ebaloomulik, aga mehele surve avaldamine võib kaasa tuua rohkem halba kui head. Mehelikkus ja ego on kuttidel tihedalt seotud ehk kriitika murendab ta enesekindlust ning tuju seksida lahtub veelgi. Anna talle märku, et sa ei võta seda järgnevatel nädalatel jututeemaks.

Kui ta sind armastab ja soovib õnnelikuks teha, peab ta vähemalt kord nädalas ise seksimiseks soovi avaldama. Kui aga midagi ei muutu, on võimalik, et teie suhtest ei pruugigi asja saada. Õnnelikus suhtes olevate ja lahkuminevate paaride vahe seisneb teineteise erinevustega toimetuleku õppimise võimes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles