Kuidas hoida kooselu?

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Armuda on lihtne ning selle tuules jõuavad paljud suhted ka kokkukolimise või abieluni. Kuid argirutiini keskel pole lihtne suhet hoida. Millised suhteharjumused aitavad teil koos püsida

Rääkige rohkem, avatumalt ja ausamalt
Enda avamine ja haavatavana näitamine võib olla raske samm, kuid annab teile usalduse ning üksteisemõistmise, kirjutab Gal Time. Arutage asju rohkem kahepoolselt ning esitage vähem ühekülgseid seisukohti. Tähtsustage oma tunnetest rääkimist igapäevaelu detailide kõrval.

Seksige rohkem
Leidke aega, et pühendada aega vaid teineteisele, sest uuringud ütlevad, et partnerid, kes seksivad vähemalt kord nädalas, püsivad palju suurema tõenäosega koos kui need, kes seksivad harvemini. Ning siingi kehtib nõuanne, et süües kasvab isu. Leidke võimalus veidi oma voodielule vürtsi lisada ning teievaheline keemia taastub ajaga iseenesest.

Ärge kartke küsida nõu spetsialistilt
Tihti nähakse psühholoogi või abielunõustaja juurde pöördumist kõige viimase õlekõrrena siis, kui asjad juba talumatult halvad on. Mida kauem te probleemi lahendamise asemel ootate, seda raskem on teie suhet parandada.

Veetke koos regulaarselt aega
Kuigi seda on vaja kõikidele paaridele, ei tohiks seda eelkõige unustada need, kellel on lapsed. Te ei pea selleks kulutama raha. Minge näiteks lihtsalt jalutama ning leppige kokku, et kohtingu jooksul te vahelduseks lastest ei räägi.

Rohkem tagamõtteta puudutusi
Kallistage, tehke pai, hoidke kätest kinni, masseerige. Ärge otsige füüsilist kontakti vaid siis, kui soovite seksida. Puudutus vallandab kehas õnnehormooni, mis tugevdab ka kiindumust oma partneri suhtes.

Hoidke oma sõpru
Partner ei pea pakkuma teile suhtes kõike. Hoidke oma sõpru, leidke nende jaoks aega, sest see annab teile vaheldust ning nii ei oota te, et teie partner peaks suutma täita absoluutselt kõik teie vajadused. Kuid pidage meeles, et sõpradega veedetud aeg ei tohiks ületada seda privaataega, mida te oma partneriga veedate.

Õpi andestama
Keegi pole täiuslik ning mõlemad pooled eksivad vahel. Vanade asjade hingel hoidmine ning ootamatul momendil nina alla hõõrumine lõhuvad teie suhet. Rääkige probleem selgeks ning andestage. Kui andestada ei suuda, ei saa ka suhet kaua jätkata. Kui sa ise andestada ei oska, otsi abi psühholoogilt või suhtenõustajalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles