Imetamine kaitseb last hüperaktiivsuse eest

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hiljuti läbi viidud uuring tõestas, et beebieas rinda saanud lastel esineb oluliselt harvemini tähelepanu puudulikkusega hüperaktiivsust (ADHD).

Antud seose välja selgitamiseks viidi läbi retrospektiivne uuring laste imetamise kohta beebieas, võttes vaatluse alla kolme rühma lapsi: ADHD diagnoosiga lapsed, nende õed-vennad ja kontrollgrupi lapsed, kel ei esinenud hüperaktiivsust, vahendab teadus.err.ee.

Teadlased tegid kindlaks, et lapsed, kes kolmekuuselt said pudelitoitu, omasid kolm korda suuremat tõenäosust ADHD tekkeks kui lapsed, kes samal arenguperioodil toitusid rinnapiimast.

Lisaks paluti lapsevanematel vastata meditsiinilistele ja demograafilistele küsimustele, mis võivad samuti ADHD tekkeriski mõjutada, näiteks vanemate perekonnaseis ja haridustase, raseduse ajal esinenud terviseprobleemid, lapse sünnikaal.

Uuring avaldati ajakirjas Breastfeeding Medicine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles