Kuidas kõrgete kontsadega õigesti kõndida?

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Endine kingadisainer Victor Chu ütleb, et kõrged kontsad on kõige lihtsam moodus oma riietuse elegantsemaks muutmiseks. Samas väidab mees ka seda, et suurem osa naisi kannab kõrgeid kontsi valesti.

«Naised arvavad, et kontsad on seksikad, sest mehed peavad neid seksikaks. Tegelikult on aga naise näos valu ja ta kõnnib kontsadega kuidagi kentsakalt. Ma olen näinud, kuidas mehed sellise vaatepildi peale naeravad - see pole sugugi seksikas,» vahendab Yahoo! Shine endise kingadisaineri arvamust.

Chu disainis kunagi mugavaid jalanõusid nii Uggsile kui ka Reebokile. Sel suvel pühendus Chu aga hoopis sellele, et õpetada naisi kõrgete kontsadega kõndima.

«New York on kõrgete kontsade ja moe pealinn. Kuna kõrgete kontsadega käimist tuleb harjutada ja õppida, otsustasimegi luua kursuse, kus naised saaksid nõuandeid, kuidas seda õigesti teha,» rääkis Chu. Ta selgitas oma tundide kohta, et osalejatel palutakse alati kaasa võtta kaks paari kõrgeid kingi: üks paar, millega nad regulaarselt käivad, ja teine paar, millega nad tahaksid käia.

Chu jagas neli nõuannet, kuidas kõrged kontsad oma igapäevasteks kaaslasteks muuta.

Veendu, et su kingad oleksid sulle parajad. Naised kipuvad mõnikord oma jalgu suruma kingadesse, mis pole neile parajad, kuid mis näevad nende arvates jalas head välja. «Kingapoodides on sõna otseses mõttes tuhandete stiilide vahel võimalik valida. Õigesti sobiv king peaks jalas mugav olema. Kui kingad ei tundu jalas stabiilsed, otsi parema disainiga jalanõusid, näiteks selliseid, mis on tugevamalt pahkluu ümber,» soovitas Chu.

Vaata tallad üle. Kingatald peaks maapinnaga olema täiesti lame, see annab oluliselt stabiilsust juurde. «Väldi selliseid kingi, mille tald pole täielikult vastu maad,» sõnas Chu.

Kehahoiak on kõige olulisem. Pea meeles hoida oma pea uhkelt üleval ning lükka õlad tahapoole. Õige rüht on kõrgete kontsadega kõndimiseks väga oluline.

Vaata otse ette. Tänaval kõndides ürita teel silma peal hoida, et vältida võimalikke auke või muid takistusi. «Vaata ette, aga mitte maha,» soovitas Chu. «Maha vaatamine reedab, et su jalanõud ei sobi hästi jalga. Ette vaadates oled aga olukorra peremees ning tead, kuhu astuda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles