Toidud ja joogid, mille tihe tarbimine su välimust vanemaks muudavad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Sa võid määrida enda peale kilode viisi vananemisvastaseid kreeme, kuid kokkuvõttes loeb see, mis toimub sinu organismis. Loe, milliste toiduainete ja jookide pidev tarbimine sinu välimust rikub.

Woman's Day reastas toidud, mis su nahale ning hammastele halvasti mõjuvad.

Sool
Soola tarbimine tõstab vererõhku ning see mõjutab omakorda naha kollageeni tootmist. Eelkõige põhjustab liigne soola tarbimine kortse ning turseid silmade all.

Suhkur
Liigne suhkru tarbimine mõjutab sinu organismi insuliinitaset, mis omakorda mõjutab su veresooni ning naha välimust. Spetsialistide sõnul näed muutust oma naha välimuses juba nädal pärast seda, kui oled loobunud suhkru tarbimisest. Kui soovid magusat, söö puuvilju ja marju.

Kohv
Kohv rikub sinu hammaste värvi ning viib sinu organismist vedelikku välja. Kui kehas pole piisavalt vedelikku, muutuvad ka sinu kortsud kergemini nähtavaks ning nahk pole üldiselt nii ilusa väljanägemisega kui võiks.

Alkohol
See teadmine ei üllata küll kedagi, kuid kordame selle siiski üle. Alkohol viib samuti kehast vedelikku välja, ning võib näo tursesse ajada. Samuti tekib alkoholi tarbides tavaliselt isu soolase järele ning nüüd me juba teame, mida sool meie välimusega teeb.

Punane liha
Rohkem kui kord nädalas punase liha söömine muudab veresoonte seinad jäigemaks ning see omakorda põhjustab kortsude teket.

Pasta ja sai
Pastat ja saia süües  väheneb naha kollageeni tootmine ning nahk muutub hapramaks, kaotab oma elastsuse ning sileduse.

Vürtsikad toidud
Need võivad olla head sinu seedimisele, kuid mitmete inimeste nahale mõjuvad need halvasti. Kuna need laiendavad veresooni, muudavad need õhukese nahaga või menopausi läbi tegevate naiste jumet punasemaks ning ebaühtlasemaks.

Transrasvad
Transrasvad põhjustavad veresoonte ummistumisi, seega ei jõua kõik vajalikud ained nahani ning nahk näeb seejärel halvem välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles