Tööalane edukus eeldab liidri suhtumist

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Meie edu karjääris, ükskõik millises valdkonnas, on meie enda teha ja meie enda määrata. Ükskõik, milline on sinu sihtmärk, on olemas kolm asja, mida igapäevaselt rakendades liigud sa oma unistusele lähemale.

Küsi, mida sa tegelikult tahad
Kui sa ei küsi asju, mida sa soovid, ei tule keegi seda sulle ka pakkuma, kirjutab Gal Time. Kuigi me kinnitame endale, et meil pole õigust midagi paluda või eeldame, et meid lihtsalt ei aidata, ei ole viisakalt oma soovide väljendamises midagi halba. Kui sa ise end esindada ja edendada ei suuda, ei tee seda ka keegi teine.

Kuigi see võib tunduda kummaline, ära karda pöörduda huvipakkuvate inimeste poole tööga seonduvates keskkondades. Näiteks LinkedIn on suurepärane koht, kus leida kontakti inimestega, kel oleks sulle pakkuda abi või nõu. Võta julgus kokku ja kirjuta inimesele, kes sind inspireerib, et sooviksid õppida tema kogemusest ning kutsu ta kohvile, et temaga neist teemadest vestelda.

Isegi kui vastus on eitav, oled sa proovinud ja teatud määral pead sa olema valmis hakkama saama ka äraütlemistega. Ka edukatele inimestele ei vasta kõik jaatavalt, nad lihtsalt pöörduvad siis uue inimese poole.

Võta juhtimine üle
See ei tähenda, et pead kõiki kamandama, kuid liidritel on teatud omadusi, mis neid teistest kõrgemale seavad.  Liidrid on ambitsioonikad, nad on innovatiivsed ning nad panustavad kogukonda ja inimestesse, sest liider ei saa olla üksinda. Selleks, et kuskilt esile tõusta, pead sa kuuluma kogukonda ja teenima nende austuse. Ilma ambitsioonita pole võimalik kuskile areneda ning uute lahenduste välja mõtlemine on see, mis annab sulle eelduse toime tulla erinevate olukordadega ning eristab sind teistest oma valdkonna inimestest.

Suurem osa inimesi ei tee neid asju, sest nad kardavad läbi kukkuda. Hirm on normaalne, kuid sellel ei tohi lasta oma elu juhtida. Ükskõik, mis juhtub, me tõuseme taas jalule ja ning proovime uuesti!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles