Maailma kõige mõjukamad kuulsused on Oprah Winfrey ja Lady Gaga

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oprah Winfrey
Oprah Winfrey Foto: AFP/SCANPIX

Forbes reastas taaskord maailma kõige mõjuvõimsamad kuulsused.

Esikohta hoidev Oprah Winfrey seisab kõige mõjukamate listi eesotsas juba viiendat korda. Ta sai kuulsaks 1986. aastal, mil ta alustas saadet «The Oprah show», mis pälvis erakordse ja kestva populaarsuse. 2011. aasta mais lõpetas Oprah saate, et jätkata märksa laiahaardelisemalt – oma telekanaliga.

Teisele kohale platseerus provokatiivne ning ekstravagantne poplaulja Lady Gaga. 2010. aasta aprillis kogusid tema muusikavideod YouTube’is ja Vevo’s üle miljardi vaataja, mis on täielik maailmarekord. Samal kuul valis The Time Magazine ta aasta 100 kõige mõjukama inimese sekka.

Kolmandal kohal on filmirežissöör Steven Spielberg. Filmide «Lõuad», «Jurassic Park» ja «Indiana Jones» taga seisev mees on pälvinud erinevates kategooriates korduvalt Oscareid ning tema filmid on kogunud ülisuure vaatajaskonna.

Madonna on kõige enam teeniv kuulsus, kes viimase aastaga on enda taskusse pannud 125 miljonit dollarit ning kellest on saamas miljardär.

Beyoncé on Ameerikas müünud üle 35 miljoni albumi ning singli. 2009. aastal nimetas Billboard ta kõige edukamaks milleeniumi järgseks naislauljaks ning dekaadi kõige mängitumaks raadioartistiks. Sel aastal avaldati Beyoncé’ist dokumentaalfilm «Life is but a dream».

Taylor Swift teenis oma koha tabelis selle eest, et ta on võitnud enam kui sada muusikauhinda, sealhulgas 7 Grammyt, 11 Ameerika muusikaauhinda ning 12 Billboardi muusikaauhinda. 2010. Aasta jaanuaris nimetas Nielsen SoundScan Swifti maailma kõige edukamaks artistiks digitaalse muusika valdkonnas.
 

Forbesi kõige mõjukamate kuulsuste täielik esikümme:

1.       Oprah Winfrey

2.       Lady Gaga

3.       Steven Spielberg

4.       Beyoncé

5.       Madonna

6.       Taylor Swift

7.       Jon Bon Jovi

8.       Roger Federer

9.       Justin Bieber

10.   Ellen DeGeneres

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles